MATCHDAY: Willem II – RKC

21
1538

Na het teleurstellende en volledig onnodige verlies tegen Zwolle, staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Morgen is het bekertijd! De achtste finale staat op het programma. Deze keer een echte derby, Willem II – RKC. Dat werd wel weer eens tijd. De KingSide is al weken uitverkocht en de teller staat al boven de 9.000 verkochte kaarten, dus dat belooft een prima potje te worden!

Het is alweer een tijdje geleden dat het Tilburg tegen Waalwijk was. De beide clubs, die tot in 2014 een gezamenlijke jeugdopleiding hadden, speelde op 23 december 2012 voor het laatst tegen elkaar, in Waalwijk. Het werd een bloedeloze 0-0. De laatste thuiswedstrijd was op 6 oktober 2012 en eindigde in een 1-0 voor Willem II. Doelpuntenmaker? Badmeester Aurelien Joachim! Alleen Jordens Peters was er toen ook al bij aan de kant van Willem II. RKC had destijds een op papier sterker team dan de Tricolores, met onder andere Cuco Martina, Braber en Jozefzoon. Willem II degradeerde dat seizoen uiteindelijk uit de eredivisie. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid.

Waalwijk zit namelijk niet bepaald in de beste periode van hun clubgeschiedenis. De tijd dat ze hun zaken goed voor elkaar hadden en zelfs een aantal seizoenen lang sterk presteerde in de eredivisie is inmiddels lang voorbij.  RKC eindigde de laatste seizoenen meestal laag in de Jupiler league. Ook dit jaar vinden we ze pas op plek 16 terug in de bierleague, met slechts 4 winstpartijen in 18 wedstrijden. Niet zo gek natuurlijk als je het van mensen als algemeen directeur Frank van Mosselveld en verdediger Henrico Drost moet hebben. Afgelopen weekend werd er thuis met 1-3 van Volendam verloren, voor slechts 1.900 man. Net als op het veld presteren de supporters van RKC ook al een aantal jaar erg matig.

Anyway, de Tricolores hebben in het verleden vaker middels onderschatting een flater geslagen in de beker, zoals in 2014 tegen Deltasport. Kortom, aan ons de taak om vanaf de tribune te laten zien dat er niks te halen valt in Tilburg morgen!

Willem II zal in de sterkst mogelijke opstelling starten, al zal dat zonder Chirivella en de langdurig geblesseerde Peters zijn.

Wat is jouw voorspelling?

Wat gaat Willem II tegen RKC doen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
21 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments