Coming up: Willem II – RKC

205
13443
Stadions vol

Na een zeer welkome week zonder eredivisievoetbal en een roerige transferperiode staat zondagmiddag de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC voor de deur. In een voor slechts 1/3e bezet stadion wordt om half drie afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Nijhuis. 

Na vier gitzwarte maanden en tien competitienederlagen op rij gloort er eindelijk weer wat perspectief. Of het genoeg is zal moeten blijken, maar de komst van Hornkamp, Oosting, Ludewig, Dammers en good old Daniel Crowley is een broodnodige impuls in een ploeg die op rechtstreekse degradatie leek af te koersen. Ook de terugkeer van Freek Heerkens biedt hoop op betere tijden. Maar vooralsnog zijn de cijfers hard en is de situatie nog net zo zorgelijk als twee weken geleden: onze club is inmiddels afgezakt naar de vijftiende plaats en is nog slechts vijf punten verwijderd van een rechtstreekse degradatieplek. De komende weken met wedstrijden tegen directe concurrenten worden dan ook cruciaal. Te beginnen met RKC.

De ploeg van Joseph Oosting, die zondag getuige zal zijn van het debuut van zijn zoon in het Rood, Wit en Blauw, levert dit seizoen een knappe prestatie. Met beperkte middelen zijn de Waalwijkers met 22 punten op een verdienstelijke twaalfde plek terug te vinden. De afgelopen weken werden belangrijke zeges geboekt op concurrenten Fortuna en Go Ahead. Tussendoor werd ook ADO verslagen in de achtste finale van de KNVB Beker. Kortom: we treffen een tegenstander die goed in zijn vel zit. RKC roerde zich niet op de transfermarkt, maar raakte op keeperstrainer Den Otter, die aan de Goirleseweg Harald Wapenaar opvolgde, na ook niemand kwijt.

De historie is ons gunstig gezind. De laatste zes thuiswedstrijden tegen RKC werden gewonnen. De laatste editie, ook toen saillant genoeg het eerste duel met publiek na een lange periode van lege tribunes, werd op 23 april van vorig jaar met 1-0 gewonnen door een doelpunt van VangelisPavlidis. Ook de heenwedstrijd op 21 september in Waalwijk leverde, anders dan de bekerwedstrijd een maand later, een overwinning op.

205 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments