MATCHDAY: Willem II – RKC

76
4312
Fran Sol kopt 2-0 binnen in het bekerduel tegen RKC (foto: Toin Damen)

Met nog vijf speelronden te gaan staat vrijdagavond de cruciale thuiswedstrijd tegen RKC op het programma. Om kwart voor zeven wordt voor tweeduizend toeschouwers afgetrapt. Het duel staat onder leiding van arbiter Makkelie.

Waar onze club door een opleving in maart hard op weg leek naar rechtstreekse handhaving, zorgden de nederlaag tegen het tiental van AZ en vooral het dramatische optreden in Almelo ervoor dat het opnieuw alle hens aan dek is. Plek 16, waar momenteel VVV vertoeft, weten we alleen nog op doelsaldo achter ons te laten. Het ontketende Emmen, dat zich op de rechtstreekse degradatieplek 17 bevindt, heeft nog slechts één punt minder. Kortom: de wedstrijd tegen RKC is er een die simpelweg gewonnen móét worden.

Bij een overwinning naderen we de Waalwijkers, die momenteel met 26 punten de 14e plaats bezetten, tot op een punt. Niet verliezen zou voor RKC, dat vorig jaar door het stilleggen van de competitie werd gered van een kansloze degradatie, een bijzonder grote stap richting lijfsbehoud betekenen.

Freek Heerkens is helaas niet op tijd fit en daarom nog niet van de partij. Jordens Peters sluit daarentegen weer bij de wedstrijdselectie aan, terwijl de situatie van de licht geblesseerde Mats Köhlert een dubbeltje op zijn kant is. RKC kan rekenen op een nagenoeg ongehavende selectie, met onder de lat de ons welbekende en gewaardeerde Kostas Lamprou.

De geschiedenis van het onderlinge treffen in Tilburg is duidelijk in ons voordeel. De laatste vijf thuiswedstrijden tegen RKC leverden een overwinning op, met de 2-1 van 26 oktober 2019 als meest recente. In een gelijkspel eindigde de wedstrijd op Tilburgse bodem nog nooit.

76 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments