MATCHDAY: Willem II – PSV, wat gaat het worden?

2
1917

MATCHDAY!

Er valt weinig voor te beschouwen over de wedstrijd van vanavond. Willem II treedt om 20.45 uur aan tegen de regerend landskampioen PSV. PSV heeft op elke positie een betere speler dan Willem II. Het is dan ook niet te verwachten dat Willem II in een keer de volle winst zal halen tegen PSV.

Niet geheel verrassend verloor Willem II vorig seizoen twee keer van PSV. Thuis werd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-3 verloren, een ongelukkig debuut van Kostas Lamprou. Uit had Willem II lange tijd zicht op 3 punten na een doelpunt van Braber, maar ging het in de slotfase alsnog helemaal mis.

Willem II moet de laatste 4 wedstrijden voor de winterstop punten pakken. Elk resultaat tegen PSV is meegenomen. Een positief resultaat ligt echter niet meteen in de lijn der verwachting, zeker wanneer je de resultaten de laatste weken van de Tricolores erbij pakt. Van de 11 wedstrijden die Willem II dit seizoen heeft gespeeld, zijn er al 7 verloren, waarvan 6 wedstrijden met 1 doelpunt verschil. Dat levert tot nu toe een troosteloze 16e plaats op.

PSV dan. De Eindhovenaren draaien dit seizoen zoals verwacht bovenin mee. Toch zullen de PSV-ers ongetwijfeld hebben gehoopt dat ze er naar 11 wedstrijden beter voor zouden hebben gestaan. PSV heeft al diverse punten verspeeld tegen kleinere ploegen. Thuis tegen Excelsior werden in de laatste minuut 2 punten verspeeld en ook uit tegen Ado Den Haag wist PSV niet de volledige winst te behalen na een sensationeel doelpunt van doelman Hansen in de laatste minuut. Nu is het niet te verwachten dat onze Kostas a.s. vanavond ook met een dubbele rietberger de bal het doel in hakt, maar de overige 10 moeten toch ook tot veel in staat zijn. Zeker met de steun van het publiek. En daar is een mooie taak voor ons weggelegd. Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Met een feest buiten het stadion en op de KingSide moet een prima sfeer worden gecreëerd om de onzen naar grote hoogten te tillen.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments