MATCHDAY: Willem II -PSV

66
5880
Selahi passeert Fein (foto: (c) Toin Damen)

Ook al zijn we nog maar zes wedstrijden onderweg; de stand liegt niet: met Willem II-PSV staat er zaterdagmiddag een topper op het programma. De trotse nummer drie ontvangt op eigen terrein de nummer twee. Om half vijf wordt er afgetrapt. Het duel staat onder leiding van Kevin Blom.

Het kan verkeren. Onze club maakt de beste seizoenstart van deze eeuw mee en heeft nu al drie punten meer in de zak dan vorig seizoen in de winterstop. Na de thuiszege op Groningen, met een uitstekende eerste helft en een tweede helft vol strijdlust, volgde een gedisciplineerde midweekse overwinning in Waalwijk. Trainer Fred Grim lijkt zijn zaken uitstekend voor elkaar te hebben. Een mooi moment dus voor de krachtmeting met PSV in een eindelijk weer vol Koning Willem II Stadion!

De Eindhovenaren begonnen sterk aan de competitie, maar hebben een week achter zich om niet over naar huis te schrijven. Op zondag werd de ploeg van de vanwege zijn wisselbeleid onder vuur liggende Roger Schmidt in eigen huis met 0-4 vernederd door Feyenoord, waarna op woensdag met de hakken over de sloot werd gewonnen in Deventer.

Thuiswedstrijden tegen PSV waren de afgelopen jaren allesbehalve kansloos. Sinds 2015 leverden twee duels op Tilburgse bodem een overwinning op, waaronder de legendarische 5-0 van 10 maart 2018, werd er tweemaal gelijkgespeeld en tweemaal verloren.

Willem II moet het zaterdag stellen zonder Leroy Owusu, die dinsdag aan een acute blindedarmontsteking werd geopereerd. Bij PSV is middenvelder Sangaré mogelijk weer van de partij na een liesblessure. Of Götze en Madueke, die beiden afgelopen week een lichte blessure opliepen, meereizen naar Tilburg is nog niet duidelijk.

66 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments