MATCHDAY: Willem II-PSV (14.30 uur)

55
6224
Fran Sol 3x 57' 70' en 90'

Willem II-PSV. Automatisch gaan de gedachten weer terug naar 10 maart 2018. In de week na de Erwin-out-actie speelde een bevrijd Willem II titelkandidaat PSV helemaal van de mat en werd het door doelpunten van Sol en Rienstra 5-0. Een wedstrijd waar we het over 25 jaar nog over zullen hebben. Zo’n feest is het uiteraard niet altijd en zal het a.s. zondag ook wel niet worden.

Toch is er geen reden voor wanhopen. PSV verkeert in een crisissituatie. Nadat het lange tijd gelijke tred hield met Ajax is de ploeg uit Eindhoven in een neerwaartse spiraal beland. De laatste overwinning van PSV dateert van 6 oktober (!) toen met 4-1 werd gewonnen van VVV. Sindsdien volgden nederlagen tegen FC Utrecht, AZ en LASK Linz en gelijke spelen tegen Sparta Rotterdam en hetzelfde LASK Linz. Mark van Bommel is op dit moment niet te benijden. Zeker niet nu de ziekenboeg behoorlijk is gevuld. Met name de blessures van Steven Bergwijn en Donyell Malen is een aderlating. Steven Bergwijn is zeker niet aanwezig in Tilburg. Of Malen fit genoeg zal zijn, is nog maar de vraag.

Willem II dan. Hoewel de laatste wedstrijd tegen FC Groningen geen positief gevoel heeft overgelaten, draait Willem II een prima seizoen. Na 12 wedstrijden zijn er inmiddels al 19 punten vergaard, waardoor we op een keurige 6e plaats staan tussen erkende subtoppers als Vitesse, Heerenveen en Heracles. Waar Willem II vorig seizoen vooral (bonus)punten wist te halen, in lastige uitwedstrijden zoals tegen FC Utrecht, Heracles en FC Groningen worden dit seizoen vooral de noodzakelijke punten gehaald tegen de zwakke broeders in de eredivisie. Helaas heeft Willem II nog niet de kunst onder de knie om een wedstrijd te killen. Willem II scoort moeizaam. Pas 14 keer werd het net gevonden. Aan de andere kant hoeft Willem II ook niet heel veel te scoren, omdat de defensie een stuk meer solide oogt dan vorig seizoen. Sebastian Holmen is een echte versterking gebleken.

Hoewel resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, hoeven we op basis van de historische resultaten niet te wanhopen. PSV heeft het traditioneel lastig in Tilburg. Zo wisten de Eindhovenaren bijvoorbeeld tussen 17 november 1996 en 28 maart 2004 geen enkele keer te winnen in Tilburg. Vervolgens braken de mindere jaren aan in Tilburg en wist PSV regelmatig te winnen. De afgelopen seizoen heeft PSV het weer moeilijk in Tilburg met 1 overwinning, 1 nederlaag en 2 gelijke spelen in de laatste 4 wedstrijden.

Alle ingredienten zijn aanwezig om in een kolkend Koning Willem II-stadion PSV met 0 punten naar huis te sturen. Laten we met zijn allen net zo’n sfeer neerzetten als de afgelopen thuiswedstrijden, zodat het voor PSV vanaf minuut 1 duidelijk is dat in Tilburg niets valt te halen. INHAKEN!

55 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments