MATCHDAY: Willem II-PEC Zwolle

39
7550
Holmén zet Leenmans onder druk die daarmee zijn eigen keeper verrast (foto: (c) Toin Damen)

Aanstaande zondag speelt Willem II de eerste thuiswedstrijd in 2020. Het jaar 2019 ligt achter ons. Een memorabel jaar met vele hoogtepunten. De erfenis van 2019 zal aanstaande zondag nog zichtbaar zijn op de tribunes. Waarschijnlijk kan wederom het bordje “uitverkocht” op de deur geplakt worden.

Willem II kent op dit moment een droomseizoen. Ondanks een smalle selectie heeft trainer Adrie Koster een ijzersterk team weten te smeden dat voor elkaar door het vuur gaat. Sinds 2 november (!) is het geen enkel team in de competitie gelukt om de formule van Willem II te kraken. Dit heeft mooie resultaten tegen onder meer AZ, PSV en Ajax opgeleverd. De huidige derde plaats is meer dan verdiend. Met 36 punten uit de eerste 19 wedstrijden draait Willem II het beste seizoen uit de clubhistorie. Een seizoen dat op vrijdag 2 augustus 2019 begon met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Willem II wist relatief eenvoudig te winnen met 1-3 door twee doelpunten van Pavlidis en een eigen doelpunt van Leemans.

De smalle selectie kan de tweede seizoenshelft wel eens een probleem gaan vormen. Willem II is niet ongeschonden uit de strijd gekomen die afgelopen woensdag in het bekertoernooi werd geleverd. Pavlidis, Nunnely en Llonch zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Het is maar de vraag of zij op tijd fit zullen zijn voor zondag.

PEC Zwolle kent wederom een moeizaam seizoen. Na de promotie in 2012 leken de bomen tot de hemel te reiken. Met een bekerwinst, bekerfinale, Europees voetbal en een stevige plek onderin de subtop leek PEC Zwolle het schoolvoorbeeld van hoe je met gezond en verstandig beleid resultaten kunt behalen. Afgelopen seizoen eindigde PEC Zwolle op een grauwe dertiende plaats met 39 punten en ook nu verloopt het seizoen moeizaam. Met 17 punten uit 19 wedstrijden staat PEC Zwolle maar een punt boven de directe degradatiestreep. PEC lijkt samen met ploegen als RKC, VVV Venlo en Ado Den Haag te moeten gaan uitvechten welke twee clubs rechtstreeks degraderen.

Willem II zal zondag zeker niet Illias Bel Hassani tegengekomen. De aanvaller kwam slechts een half jaar geleden over van AZ, maar zal waarschijnlijk een transfer maken naar de zandbak in Qatar. Oud Willem II-er Daryl Lachman staat nog wel onder contract bij PEC Zwolle, maar het is maar de vraag of hij aanstaande zondag zal aantreden. Lachman is bij Zwolle op een zijspoort geraakt.

Hopelijk kan Willem II de positieve flow uit de competitie vasthouden en trekt de wedstrijd tegen Heerenveen niet een te zware wissel op de ploeg!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Wedstrijd om snel te vergeten.Het was absoluut niet goed.

013
Gast
013

Schiet eens iets meer van afstand als de tegenstander zo verdedigend speelt. Er doorheen voetballen is lastig zoals opnieuw gebleken is. Daarnaast mag je een scheidsrechter van niveau verwachten.. Wat een drama die vent.

Wally58
Lid
Wally58

Wij krijgen alleen slechte scheidsrechters ! Gladon eerder moeten brengen won al zijn luchtduels ! Nunnely niet gezien vandaag.

Huphuphup
Gast
Huphuphup

Volgens mij hebben we dit jaar nog niet heel veel te klagen gehad over de scheidsrechters. Willem II was gewoon ondermaats en daarom hebben we niet gewonnen…

013
Gast
013

@huphuphup
Willem ii was ondermaats. Daarnaast wordt er niet gezegd dat willem ii door de scheidsrechter heeft verloren. Maar dat het niveau van de scheidsrechter belabberd was is een duidelijke zaak.

roemir
Lid
roemir

Huphuphup; heb jij de laatste bekerwedstrijd tegen Heerenveen niet gezien dan?

Semson
Gast
Semson

Wat een dramatische wedstrijd zeg, bijna geen kansen gehad. Tresor vond ik ook slecht deze wedstrijd eigenlijk heel Willem II was wel slecht, de enige die het nog een beetje goed deed was Holmén. Hopelijk gaat het volgende week beter.
Come Onnn Willem II💪🏻❤️

Berkel
Gast
Berkel

Wat is dit slecht zeg, niet normaal meer.

Berkel
Gast
Berkel

Ben blij dat ze zijn uitgeschakeld uit die K beker. Iedere keer krijgen we zo’n drama wedstrijd voorgeschoteld. Lijkt helemaal nergens op!

Relativist
Lid
Relativist

En daarom staan we 3e of 4e zeker?
Het is niet makkelijk voetballen tegen een ploeg die hier komt om niet te verliezen.
Anderzijds is dat net het verschil met de ploegen die al langer in de (sub)top spelen. Je hebt spelers nodig die dan toch iets willen en kunnen forceren.

Onno
Gast
Onno

No capo, no party!

SpannieTricolores
Lid
SpannieTricolores

UITVERKOCHT !! Zo hoort het, come on Willem II !

Chefke013
Gast
Chefke013

Pavlidis ook gewoon basis! Alleen nieuwkoop ontbreekt maar dit wordt opgevangen door nelom. Komop boys 🔴⚪️🔵

dennism
Lid
dennism

Llonch staat in de basis vandaag.

TILBURG
Gast
TILBURG

Mooi nieuws gelukkig

Vanmiddelbareleeftijd
Lid
Vanmiddelbareleeftijd

Als Pec met 5 verdedigers speelt, hebben we dan wel 2 controlerende middenvelders nodig? Ivm twijffel Llonch zou ik het middenveld wel eens met Saddiki, Tresor en Vrousai willen zien. En Gladon in de spits. Wat betreft Gladon , mocht het dan vanmiddag opnieuw net niet zijn, ben ik een voorstander er van om Gladon te verhuren, en kijken nu de transferwindow nog open is naar een betere spits. De kans dat we Pavlidis na dit seizoen kwijt raken is reëel, en we hebben tegen Heerenveen gezien hoe belangrijk Pavlidis is. Gladon zou een leuke 1e of reserve spits zijn… Lees verder »

Moker
Lid
Moker

Gladon is niet ‘net’ niet, hij kan gewoon ‘echt niet’ op dit niveau. Lekker verhuren of verkopen en een goede jonge lange spits kopen uit de kkd!

Robby
Lid
Robby

Gladon heeft afgelopen seizoen gewoon prima gedaan bij Groningen maar past niet in ons huidige systeem. Verhuren of transfervrij laten gaan lijkt me prima hebben we ruimte om een talentvolle vervanger voor Pavlidis te halen die op dn duur zn plek overneemt.

TILBURG
Gast
TILBURG

Zou wel tof zen als we onderand is weten wie er wel en niet mee doen want zonder pavlidis loch nunnely nieuwkoop stade gewoon mee legen handen

LK1896
Lid
LK1896

Ik zou zeggen wacht rustig af en een uur voor de wedstrijd hoor je het. Ben in ieder geval blij dat de spelers niet dezelfde mentaliteit hebben als jij.

TILBURG
Gast
TILBURG

Ach jongen wat zitte te zeveren man ben gewoon realistisch als die 4 wegvallen kunde niet veel met je mentaliteit blabla

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Super belangrijke pot, benieuwd of de geblesseerden het halen vandaag…

COME ON WILLEM II 🇳🇱❤🇳🇱💪👊

Kater
Lid
Kater

Is er al meer bekend over Pavlidis, Llonch en Nieuwkoop? Dat kan het heel goed het verschil zijn tussen 0 en 3 punten

Henkie013
Lid
Henkie013

Heracles (de nummer 9) weer verloren. Als we morgen winnen staan we 13 punten los van de plek die géén recht geeft op play-offs. Volgende week thuis Heracles dan kun je play-offs voor EL al veilig stellen. Zou dat even een weelde zijn met nog 13 wedstrijden te spelen. Nog 80 kaarten te koop voor morgen. Volle bak ambiance!

Rene
Gast
Rene

1. Plek 8 geeft volgens mij geen garantie op Play Offs.
2. 16 punten voorsprong? Er zijn clubs die wel meer punten hebben verspild in de laatste 13 wedstrijden.
3. Ik ben het met je eens dat het raar moet lopen om nog buiten de Play Offs te vallen, maar … It ain’t over till the fat lady sings the blues.
4. We gaan voor plek 3. Of 4 en hopen dat Ajax of AZ de beker wint.

Henkie013
Lid
Henkie013

Een voorsprong van 16 punten in 13 wedstrijden op Heracles geef je nooit meer weg net zo min dat het realistisch is te denken dat nac, go ahead eagles of fortuna de beker gaat winnen. In alle andere gevallen is plek 8 voldoende.

roemir
Lid
roemir

Die komen de bus parkeren hier in de zestien, zolang het 0-0 staat. En aangezien ik de var heb gemist bij dat Heerenveen-penalty moment, ben ik er nu bijna blij mee dat het er nu weer wel zal zijn. Gek hè….

Wil013
Lid
Wil013

Off topic, Willem ll O19 vanmiddag met 4-1 gewonnen van nac. Blijft toch een heerlijk gevoel om dat te zien.

Grenzen
Gast
Grenzen

Dat gaat morgen niet makkelijk worden,zeker niet als Pavlidis en Llonch uitvallen.Het zou geweldig zijn als we toch zouden winnen.

Btc
Gast
Btc

Benieuwd hoe ze dit gaan opvangen. Dankerlui voor Nieuwkoop. Vrousai voor pavlidis en wellicht Zuyderwijk of Nelom voor Llonch? Of dn nieuwe?

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Als alles tegenzit Nelom linksback, Dankerlui rechtsback, Heerkens als verdedigende middenvelder, Vrousai afwisselend met Mike Tresor in de spits en op 10. Nog steeds een team waarmee je Pec zou moeten kunnen kloppen.

Jann
Gast
Jann

Café de Kok voorafgaand? Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker.

Dirruk
Lid
Dirruk

jij bent zeker de leukste thuis Jann?

Btc
Gast
Btc

Is er al nieuws omtrent pavlidis?

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Hij heeft zojuist een halfje bruin en een zakje bolussen gekocht. Maar dat bedoel je vast niet 😉

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Omstreeks 23.30u? Bij de nachtwinkel zeker?

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Ndayishimiye is vastgelegd tot 2023 :)!

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Ik hoop dat Lachman speelt. Kunnen wij ook eens lachen

Marcel Valk
Gast
Marcel Valk

Lachman heeft een aantal jaren de clubkleuren verdedigd en altijd een prima houding gehad naar club en supporters. Dus die verdient applaus zondag, niet deze makkelijke grappen.