MATCHDAY | Willem II – PEC Zwolle

14
921
Fenomeen Fran Sol 2 maal trefzeker in Zwolle (foto: (c) Toin Damen)

Vandaag begint de dag zonnig en het wordt geleidelijk warmer en het blijft droog in Tilburg. De wind is matig, windkracht 3 en de temperatuur is ongeveer 3 °C.
Net zoals zaterdag vertekend de temperatuur want het is een prachtige lentedag. Ideale omstandigheden voor een lekkere pot voetbal.

Willem II – PEC Zwolle staat op het programma. De nummer 9 tegen de nummer 11 met een gat van 5 punten. Beide ploegen zijn praktisch “veilig” en voor Willem II is er nog zicht op meer. Veel lijkt er voor PEC Zwolle niet (meer) op het spel te staan maar met 3 punten extra spelen ze zich ook technisch gezien helemaal veilig.

Voor Willem II zijn PEC Zwolle, Excelsior (uit), PSV en ADO den Haag (uit) generale repetities voor de bekerfinale tegen Ajax op 5 mei a.s.
Vandaag  kunnen de Tricolores op volle oorlogssterkte aantreden want de hele selectie is fit en/ of terug van een schorsing.

Tapia ontbrak vorige week tegen koploper Ajax (1-4) vanwege een griepaanval en kampte daarnaast met lichte enkelklachten, terwijl Palacios dinsdag tijdens de training geblesseerd raakte na een ongelukkige botsing met Alexander Isak. De Zuid-Amerikanen zijn op tijd hersteld voor de ontmoeting met het PEC Zwolle van trainer Jaap Stam. De enige échte keus die Adrie Koster lijkt te moeten maken is die tussen Dankerlui en Pavlidis. Dankerlui was in de uitwedstrijd verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt.

Vermoedelijke opstellingen: Wellenreuther; Lewis, Heerkens, Peters, Palacios; Llonch, Crowley, Tapia; Dankerlui, Isak, Vrousai.

Ik kijk vooral uit, na de rush van Bergwijn eerder tegen PEC Zwolle naar de confrontatie tussen Isak en Lachman. Twee grote spelers waarbij de een het moet hebben van zijn kracht (Lachman) en de ander juist van zijn snelheid en techniek. Dat lijken de ingrediënten voor een mooie confrontatie.

Voor de vroege vogels is café de Kok geopend vanaf 12:00. Laten we er een mooie pot van maken en de Tricolores naar de overwinning schreeuwen.
Come on cheer the boys!

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments