MATCHDAY | Willem II – PEC Zwolle

14
829
Fenomeen Fran Sol 2 maal trefzeker in Zwolle (foto: (c) Toin Damen)

Vandaag begint de dag zonnig en het wordt geleidelijk warmer en het blijft droog in Tilburg. De wind is matig, windkracht 3 en de temperatuur is ongeveer 3 °C.
Net zoals zaterdag vertekend de temperatuur want het is een prachtige lentedag. Ideale omstandigheden voor een lekkere pot voetbal.

Willem II – PEC Zwolle staat op het programma. De nummer 9 tegen de nummer 11 met een gat van 5 punten. Beide ploegen zijn praktisch “veilig” en voor Willem II is er nog zicht op meer. Veel lijkt er voor PEC Zwolle niet (meer) op het spel te staan maar met 3 punten extra spelen ze zich ook technisch gezien helemaal veilig.

Voor Willem II zijn PEC Zwolle, Excelsior (uit), PSV en ADO den Haag (uit) generale repetities voor de bekerfinale tegen Ajax op 5 mei a.s.
Vandaag  kunnen de Tricolores op volle oorlogssterkte aantreden want de hele selectie is fit en/ of terug van een schorsing.

Tapia ontbrak vorige week tegen koploper Ajax (1-4) vanwege een griepaanval en kampte daarnaast met lichte enkelklachten, terwijl Palacios dinsdag tijdens de training geblesseerd raakte na een ongelukkige botsing met Alexander Isak. De Zuid-Amerikanen zijn op tijd hersteld voor de ontmoeting met het PEC Zwolle van trainer Jaap Stam. De enige échte keus die Adrie Koster lijkt te moeten maken is die tussen Dankerlui en Pavlidis. Dankerlui was in de uitwedstrijd verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt.

Vermoedelijke opstellingen: Wellenreuther; Lewis, Heerkens, Peters, Palacios; Llonch, Crowley, Tapia; Dankerlui, Isak, Vrousai.

Ik kijk vooral uit, na de rush van Bergwijn eerder tegen PEC Zwolle naar de confrontatie tussen Isak en Lachman. Twee grote spelers waarbij de een het moet hebben van zijn kracht (Lachman) en de ander juist van zijn snelheid en techniek. Dat lijken de ingrediënten voor een mooie confrontatie.

Voor de vroege vogels is café de Kok geopend vanaf 12:00. Laten we er een mooie pot van maken en de Tricolores naar de overwinning schreeuwen.
Come on cheer the boys!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TilboRob
Gast
TilboRob

Heerkens niet eens op de bank?? Blessure?

TikkieTakka1896
Lid
TikkieTakka1896

Makkelijke overwinning, ik gok 4-0

Bavel
Gast
Bavel

Hoe vaak win je met gokken?
Hoop het, maar…..

Tricolores1896
Gast
Tricolores1896

Tikkieeeeetakkaaaa

Isleyy_N
Gast
Isleyy_N

Pavlidis moet spelen. Ik hoop op dankerlui rechtsback en Lewis centraal. Heerkens is een zwakke schakel achterin. Tapia sparen zodat hij fit blijft voor de bekerfinale..

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Beetje vroeg om Tapia te sparen

Sjaak
Gast
Sjaak

Eens wat betreft Heerkens en Lewis centraal. Tapia sparen lijkt me wat vroeg en sowieso onnodig

John Nr1
Lid

Super belangrijke pot
Winnen is tot einde mee doen om Europese plaatsen.
Hoge klassering belangrijk voor tv Gelden

Publiek er weer achter !!!

Zekur
Gast
Zekur

Als we nou eens een keer wat geconcentreerder verdedigen vandaag, dan is winnen geen probleem. Want we scoren gewoon weer minstens 2 doelpunten. Kunst is om die NUL nu eens vastste houden, want verdedigend klopt er vaak weinig van.

jbj.ot
Gast
jbj.ot

Lastige ploeg dat Zwolle, traditioneel altijd moeilijk hier in Tilburg…

Vandaag winnen betekent volop meedoen tot plek 7. Ben benieuwd wat Isak straks laat zien, verwachtingen zijn wederom hoog !

COME ON WILLEM II

Bomba
Gast
Bomba

Belangrijke pot voor de playoff. Directe concurrenten spelen dit weekend tegen elkaar. Met een beetje mazzel spelen we ons losser van concurrenten onder ons en voeren de druk naar boven op.

Frankwie
Gast
Frankwie

Op dit moment zal Koster Anita ook lastig passeren. Zou Llonch weer op de bank beginnen?

Frietmet
Gast
Frietmet

Als Llonch fit is moet hij spelen. Anita gaat weg, Polleke blijft hier.

N.Y.C.
Gast
N.Y.C.

Lastig maar zeker iets mogelijk zolang men maar serieus de wedstrijd in gaat en niet denkt dat het allemaal wel goed zal komen. Het seizoen kan mooi eindigen maar dan moeten ze nu niets laten lopen.