MATCHDAY : Willem II – PEC Zwolle

9
2333

De achtste speelronde heeft voor Willem II een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de aanbieding. Op zaterdagavond om kwart voor acht wordt de bal aan het rollen gebracht in het Koning Willem II Stadion. Arbiter Liesveld heeft de leiding over het duel. Hij wordt bijgestaan door de grensrechters Balder en Bluemink. Vierde official is de heer Van der Vrande.

Met september is ook de competitiestart achter de rug; tijd om de eerste balans op te maken. De overwinning op FC Utrecht was terecht en de gelijke spelen tegen Vitesse als AZ zijn in feite dik verdiende bonuspunten. Uitnederlagen tegen Ajax en Feyenoord mogen als ingecalculeerd worden beschouwd. In de wedstrijden waar het écht op aan kwam heeft Willem II het echter lelijk laten afweten. Je kunt je afvragen of het sterk is om te klagen over een zwaar speelschema, wanneer je aan ontmoetingen met NEC en De Graafschap slechts één punt overhoudt.

De realiteit is dat de mouwen opgestroopt moeten worden om uit de gevarenzone te blijven. Te beginnen tegen PEC Zwolle dus. De blauwvingers zijn het seizoen goed begonnen. Pas afgelopen zondag ging PEC voor het eerst dit seizoen onderuit, toen Feyenoord in eigen huis met 2-0 te sterk was. De ploeg van Ron Jans is op een keurige vijfde plaats terug te vinden. Doelman Kevin Begois zal zaterdag vanaf de tribune moeten toekijken. Hij kampt met een kuitblessure en wordt vervangen door Mickey van der Hart, die in het verloren bekerduel met Feyenoord geen denderende indruk achterliet. Vorig seizoen boekte PEC een onverdiende overwinning aan de Goirleseweg en behoorde daarmee tot de slechts vier clubs die met de volle buit uit Tilburg terugkeerden.

Verlies je een keertje niet van amateurs, dan raakt er wel een dragende kracht geblesseerd. Ondanks de bekerwinst op DOVO, liep Willem II met het uitvallen van Jordens Peters toch flinke averij op in Veenendaal. Zijn gemis werd meteen pijnlijk duidelijk tegen De Graafschap.  Ook deze week moest onze aanvoerder noodgedwongen trainingen laten schieten, wat zijn aanwezigheid zaterdag onzeker maakt. Nog even duimen dus.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt afscheid genomen van Charlton Vicento,  Simon van Zeelst, Jonas Heymans en Ricardo Ippel. Stoere Kerels die Willem II naar promotie leidden en in sommige gevallen al van jongs af aan rood-wit-bloed door de aderen hebben stromen. Spelers die het clublied kennen worden schaars in het moderne voetbal en verdienen een daverend afscheid. Ook de vrijwilliger van het jaar wordt beloond met de Peter Annèe Award. Stel het bestijgen van de tribune dus niet uit tot vlak voor de aftrap!

September is achter de rug, de herfstmaanden breken aan. Maanden die traditioneel weinig goeds voor Willem II in petto hebben. Maar hoewel het over boord zetten van oude gewoonten geen gemakkelijke opgave is voor een traditieclub, zouden we daar in dit geval prima mee kunnen leven.

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments