MATCHDAY: Willem II – NEC; Kassa’s vanaf 18.30 uur open

18
2868

Komende vrijdag staat voor Willem II de tweede thuiswedstrijd op het programma. Om 20:00 trappen Willem II en NEC af in het Koning Willem II stadion. Voor Willem II een belangrijke wedstrijd omdat de eerste driepunter van dit seizoen gepakt moet worden.

Willem II is het seizoen eigenlijk prima begonnen. Het seizoen begon met een gelijkspel tegen Vitesse (1-1). Vorig seizoen verloor Willem II dat duel ruim met 1-4 in eigen huis. De tweede wedstrijd was een ingecalculeerde nederlaag tegen Ajax en vorige week werd er opnieuw gelijkgespeeld, dit keer tegen AZ. Oók dat duel eindigde vorig jaar in een nederlaag. Toch lijkt er vanuit Tilburgse zijde minder vertrouwen te zijn. Dat komt vooral doordat de voorste linie kwaliteit heeft ingeleverd. Spelers als Armenteros en Sahar waren een directe versterking voor Willem II, terwijl Zivkovic, De Sa en Andersen in potentie hele goede voetballers zijn. Willem II is achterin nog de stugge ploeg van vorig seizoen, maar voorin ontbreekt het speelse. Maar de transferwindow is nog altijd niet gesloten. Hopelijk worden er de komende week, net als vorig seizoen, bijzonder goede konijnen uit de hoge hoed getoverd. Ook moet de ploeg nog de tijd krijgen om op elkaar ingespeeld te raken. Het tweede seizoen in de Eredivisie is traditioneel gezien lastig, maar de selectie van Willem II heeft kwaliteit genoeg om erin te blijven.

NEC is het seizoen net wat beter begonnen dan Willem II. Na een vlekkeloze voorbereiding wonnen de gepromoveerde Nijmegenaren de eerste wedstrijd met 1-0 van Excelsior. Een week later werd er op bezoek bij Heracles ruim verloren (3-0) en ook afgelopen week kon de ploeg van trainer Ernest Faber geen indruk maken op Ajax: er werd thuis met 0-2 verloren. Ook bij NEC is men druk bezig geweest met het versterken van de selectie. De club was in de race voor de handtekening van Andersen, maar die koos toch voor Willem II. Uiteindelijk heeft de ploeg zich maandag versterkt met vier spelers: Ritzmaier (gehuurd van PSV), Kirsten (voormalig speler van Dynamo Dresden), Woudenberg (gehuurd van Feyenoord) en Sleegers, die is overgenomen van Feyenoord. In Sleegers was ook Willem II geïnteresseerd.

Na het zware begin van de competitie is NEC voor Willem II een tegenstander die te pakken moet zijn. Als de Tricolores de drie punten weten te pakken, dan kun je spreken van een prima competitiestart met 5 punten uit 4 wedstrijden, met al gespeelde wedstrijden tegen onder andere Vitesse en Ajax. Verliest Willem II, dan dreigt er al een klein gat te ontstaan met het linkerijtje, maar ook dan is het seizoen nog lang niet gespeeld. Zeker niet als de aanvalslinie nog versterkt wordt met een verrassing, want dan kan Willem II ook dit seizoen zomaar weer een positieve verrassing worden.

Vermoedelijke opstelling: Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers, Ojo, S. Wuytens, Falkenburg, De Sa, Zivkovic en Van der Velden

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments