DERBYDAY: Willem II – NAK

25
2503

Morgen speelt Willem II om 20:00 een thuiswedstrijd tegen onze aartsrivaal: NAK. Na jaren van afwezigheid eindelijk weer een echte derby in ons stadion. Na de mooie overwinning op Heracles gaat Willem II vol vertrouwen richting deze wedstrijd.

Na een reeks van matige wedstrijden boekte Willem II vorig weekend een fantastische overwinning. Heracles werd met 3-1 teruggestuurd naar Almelo. Vooral de manier waarop Willem II speelde, was verrassend goed. Willem II speelde met overtuiging en met ontzettend veel drang naar voren. Iets waar de wedstrijden daarvoor nauwelijks sprake van was. Het defensieve 5-3-2-systeem was alles behalve geschikt voor de kwaliteiten van onze spelers. Na twee slechte potten tegen Sparta en VVV kwam ook de trainer tot de conclusie dat dit systeem niet bij de ploeg past. Tegen Heracles startte Willem II dan ook in een 4-4-2-opsteling met Sol en Ogbeche als spitsen. Geen slechte keuze. Heracles werd met name het eerste halfuur compleet weggespeeld. Resultaat: een 3-0 stand op het bord na nog geen twintig minuten spelen.

De club uit Breda is na twee seizoenen afwezigheid weer terug in de Eredivisie. Vanwege geldgebrek moet de club het vooral hebben van huurlingen van Manchester City. Met een 15e plek op de ranglijst doet de club het niet onaardig.

De derby is en blijft een speciale wedstrijd. Dat merk je aan alles rondom de club. Eén van de hoogtepunten rondom de derby is de laatste training voor de wedstrijd. ‘Voor supporters, spelers, staf en iedereen in en om de club is dit natuurlijk een speciale wedstrijd. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te schuiven’, vertelde Van de Looi. Voor sommige spelers is dit deze eerste keer Willem II – NAC, maar volgens de trainer van de Tricolores betekent dat niet dat deze spelers niet weten wat een derby inhoudt.

Willem II – NAK draait vooral om prestige, maar wie naar de ranglijst kijkt, ziet dat het om meer dan prestige gaat. Een overwinning morgen betekent namelijk ook dat Willem II kan aanhaken bij bovenkant van het rechterrijtje. Met de spirit en tactiek van afgelopen zaterdag tegen Heracles moet het lukken om de ratten totaal te bestrijden.

Leev hoezee, voor Willem II, horen wij overal!

Lees ook: Derby begin vrijdagmiddag in de binnenstad

25 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments