DERBYDAY: Willem II – NAK

48
2118

Zondagmiddag speelt Willem II om 12:15 een thuiswedstrijd tegen onze aartsrivaal: NAK. Meteen een mooie kraker na de winterstop, die gespeeld wordt zónder Fran Sol.

Willem II sloot een redelijke eerste seizoenshelft af met een overwinning op FC Emmen. Spelers én fans konden daarom met een goed gevoel de winterstop in. Met name achterin gaat het Willem II niet gemakkelijk af. Vandaar ook dat er tijdens het trainingskamp gewerkt is aan een wat andere tactiek. Heerkens: ,,Ik wil de manier waarop we speelden, niet het nieuwe Willem II noemen. Er zijn wat andere accenten gelegd op het trainingskamp. Als we compact staan, kunnen we heel gevaarlijk worden en profiteren van de ruimtes.”

Met 26 doelpunten voor en een goed scorende spits kon Willem II op aanvallend gebied terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. Ware het niet dat onze geliefde spits deze week vertrok naar Oekraïne. Met de geboorte van Fran Sol junior groeide de hoop bij de supporters dat Sol in ieder geval dit seizoen bij Willem II zou afmaken. Het liep helaas anders. Voor een bedrag van rond de 3,5 miljoen euro is Sol verkocht aan Dynamo Kiev. Zijn vertrek levert op meerdere vlakken een gat op dat moeilijk zal zijn om in te vullen. Lees hier artikel over Sol van de online versie van Sjel.

Deze winterstop heeft Willem II zich versterkt met Tapia, Vrousai en Pavlidis. Het is nog even de vraag met welke 11 spelers de Tricolores aan de aftrap zullen verschijnen. Het lijkt er in ieder geval op Kristinsson de plek van Sol over zal nemen. Over Lewis en Avdijaj is inmiddels bekend dat zij weer helemaal wedstrijdfit zijn.

De wedstrijd NAK – Willem II verliep eerder dit seizoen teleurstellend. In een matige wedstrijd was Willem II de betere ploeg. Ook slaagde Avdijaj erin om een wonderschoon doelpunt te maken. Helaas was dat doelpunt niet genoeg. Zoals wel vaker in die fase van het seizoen kwam Willem II uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel. Met een goed resultaat komende zondag kan Willem II al snel in de tweede seizoenshelft de aansluiting vinden bij het linker rijtje.

Rondom het derbyweekend staat er genoeg op het programma. In deze post vind je meer informatie over het programma rondom de aanstaande derby.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hotseknots
Gast
Hotseknots

Opstelling zoals verwacht

Oerle
Gast
Oerle

Ik had avdijaj wel bij de selectie verwacht eigenlijk.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Matchday !!

Dit moet weer zo’n dag worden…
Trots op ons rood-wit-blauw…trots op onze Stad…trots op onze roem en glorie …en trots op onze vriendschapsband…

COME ON TILBURRRGGG, COME ON WILLEM II 💪

Losnarf
Gast
Losnarf

Heb er zin in. Ondanks dat Sol weg is gaan we toxh winnen en dat word thuis ook weer eens tijd

wil
Gast
wil

Morgen gaat de SOL opnieuw voor ons schijnen. FORZA WILLEM II.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Met de winst van Zwolle en Groningen is winnen morgen geen overoverbodige luxe
En dus de wedstrijd van morgen nog belangrijker

Zekur
Lid
Zekur

We kunnen morgen zomaar linkerrijtje staan als we gewoon de kwaliteiten laten spreken en in uitverkocht huis van die prutsers winnen!

Rene
Gast
Rene

Dat heb ik dit seizoen al tien keer eerder gehoord en gelezen …Ik hoop dat het nu maar eens een keertje wel lukt.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Laat laat gaan die mensen uit Breda. Zeggen dat heel Tilburg met hun bezig is en dan 2× un doekie op komen hangen en hier berichten posten och ja door al dat zuipen van ze lijden ze aan Korsakov daar kunt her ze ook allemaal niet kwalijk nemen natuurlijk

TricoEques
Gast
TricoEques

In Breda is er een gesubsidieerd opleidings-centrum voor digitale media met als doel kansarmen op te leiden tot social media medewerker. Opleidings-directeur Z. Zinnig sprak over een opleiding in de stijgers. Ambities zijn om uiteindelijk ook naar de grote stad te gaan om meer kennis en ervaring op te doen. Een van de lessen is deel te nemen aan betrokkenheid op bestaande kanalen. Hierbij moeten de cursisten een levendig platvorm uitkiezen waar ze wat kunnen leren. Helaas zijn ze met velen gekomen maar hebben ze met hun Breda’s niveau nog niet door dat ze ook normaal en echt ludiek een… Lees verder »

Henkie
Gast
Henkie

Is jullie stadionnetje met een capaciteitje van 14000 dan een keer gevuld? Of krijgen jullie zelfs dat niet vol😂
Misschien wat kortingsacties doen anders?

Leon Meijs
Lid
Leon Meijs

Dat is ook het enige wat bij jullie beter loopt dan bij ons. Probleem alleen voor nak dat voor de rest bij Willem II de dingen beter geregeld zijn. 1. Meer uitsupporters.(daaraan herken je de echte supporters) 2. Selectie met hogere waarde. 3. Beter beleid 4. Grotere historie (lees meer prijzen behaald) 5. Betere voetballers die bij Willem II hebben gespeeld en waarvan we de de vruchten hebben geplukt (Sol) of gaan plukken. (Frenkie, Virgil) en dan heb ik het nog eens niet over de grote namen die hier een start van een grote carrière hebben gemaakt. (Stam, Overmars, Galasek,… Lees verder »

Henkie
Gast
Henkie

Nounou, vorig jaar 2 puntjes meer oid? Dit jaar op 4 puntjes.. Paar jaar geleden net op een balletje naast niet gedegradeerd tbv nac.

Uiteindelijk zal de grotere club met de grotere aanhang weer boven komen. De laatste periode gaat het idd beter bij de stillems en dat komt inderdaad door waardeloos beleid bij nac.

Henkie
Gast
Henkie

Overigens qua uitsupporters is het ook relevant welke wedstrijden al gespeeld zijn. Wedstrijden naar zwolle, groningen uit enz komen uiteraard minder man op af dan wanneer je sittard, nac, ajax en psv al uit gehad hebt.

Daarnaast is nac recordhouder met aantal toeschouwers in de jupiler league. Een echte supporter zou je ook kunnen typeren als iemand die blijft komen wanneer het slechter gaat. Maar net wat je uitkomt schijnbaar.

Qua historie vind ik het niet heel relevant, ik schaar ajax en ac milan dan ook niet meer bij clubs als barcelona enz.

TheObserver
Lid
TheObserver

Blaaskaak we hebben Groningen.zwolle en ook Emmen al gehad UIT !!
Nou weer ff gaan googelen of je iets over groupon in elkaar kan flansen.
Waar bij jullie vroeger de sfeer en alles eromheen piccobello was is het een en al treurnis voortaan in 076 !!
Niveau RKC maar dan met in het groot qua bezoekersaantal.

Leon Meijs
Lid
Leon Meijs

Wij hebben Zwolle en Groningen uit al gespeeld…. Zwolle op vrijdagavond uitvak uitverkocht en Groningen ook op vrijdagavond 300 man… Je club is natuurlijk niet groter als je meer thuispubliek hebt, er wordt wel degelijk naar een historie van een club gekeken. Het probleem is dat de gemiddelde nak supporter zich veel groter waant dan de Willem II supporter terwijl dat voetballend gezien niet terecht is. De frustratie van de nak supporter tov van Willem II was pas echt begonnen in het jaar dat Willem II de Champignons League haalde en nak toen degradeerde. PS: ik denk dat Twente jullie… Lees verder »

Snorro
Gast
Snorro

Ik denk dat Twente dat record wel zal hebben, denk je ook niet, sneuneus?

Maximaal
Gast
Maximaal

Dat balletje van Brands ging inderdaad naast, maar was tevens buitenspel.

Ibo
Gast
Ibo

Ik wou het inderdaad net zeggen. Was wel mooi geweest als die erin was gegaan en daarna zou zijn afgekeurd. Dsn had Bassie t aan zn hart gehad

Tricolores013
Gast
Tricolores013

Dat jullie problemen hebben heeft niks te maken met dat het bij ons wel goed gaat.

Snorro
Gast
Snorro

Daar hebben wij geen tijd voor. We zijn veel te druk met van links naar rechts gaan, drinken en kroegen overvallen tijdens de avondvierdaagse. Alles omdat we opkijken tegen het enorme bredase voetbalbolwerk. Morgen zullen we ons weer vergapen aan de lelijke wijven in zelfgebreide truien, die nog snel even, geheel tegendraads, 4 worstenbroodje naar binnen schuiven. Even back to reality: als je de stadionbezetting en de waanzinnige alcholconsumptie nu even niet meerekent, wat blijft er dan nog over? -Sportief ben je al heel lang inferieur aan ons -Onze uitvakken zitten voller -Beleidstechnisch is het bij jullie 3 x niks… Lees verder »

Bas Tardo
Lid
Bas Tardo

Je komt hier wel veel reageren hè Henkie. Niet met Willem II bezig hè?
Dat je daar tijd voor hebt met al die zelfpijperij.

Willem II is een prachtige historievolle club met één van de mooiste shirts van Nederland. Komt nog een vollere prijzenkast bij vergeleken met jouw carnavalsvereniging.
Dus veel succes met het bierdrinken tussen de idioten en kijken naar het allerlelijkste shirt wat er is.

Ga maar weer gauw wasknijpers in elkaar zetten bij de sociale werkplaats en daarna een potje masten bij foto’s van kleine jongetjes.

wil
Gast
wil

Weer een met 76 hersencellen.

Jan R
Gast
Jan R

Opvallend dat enkele mensen, Tilburgers én Bredanaars, hier het verschil niet weten tussen leuke grappige plagerijen en provocerende belachelijk makende opmerkingen.

Sjors
Gast
Sjors

Het niveau van de “pesterijen” van NAK(spandoekjes) is weer lekker op niveau. Toch goed dat ze in zorginstellingen nog knutselmiddagjes hebben. Zie voor foto’s de twitter van de Kruikenzeiker, als je even wilt lachen natuurlijk.

Tricoloreswillemii
Gast
Tricoloreswillemii

Heb idd gelachen.

Rocky
Gast
Rocky

Ik kan die pesterijen in aanloop van de derby altijd erg waarderen, maar vond het niveau dit keer wel erg laag. Vooral de actie van afgelopen nacht. Als je bij je spandoek een uitleg mee moet sturen, is het gewoon een mislukte actie.

Rocky
Gast
Rocky

Overigens, als iedereen in Tilburg alleen maar bezig is met NAK, waarom stikt het hier op de site dan van de mensen uit Breda?

wil
Gast
wil

Die gasten hebben maar 76 hersencellen. Kun je ze niet kwalijk nemen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Net naar de laatste Training geweest. Tja het is het allemaal net nie zonder eigen vuurwerk

076!!
Gast
076!!

Wat een schijt clubje hebben jullie zeg!!

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Die inteeltneppers uit het westen zijn ook weer wakker…uitkering al weer op zeker…

Sooike
Gast
Sooike

Jij geeft precies het niveau aan van 076 met zo’n opmerking 🤣

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Heej eigen nest bevuiler….weet je hoe ze jou 75 jaar geleden noemde…??

Snorro
Gast
Snorro

😂😂😂

Wij hoeven ze niet belachelijk te maken, dat doen ze zelf wel.

Robby
Gast
Robby

Jongens ben een beetje lief voor die jongens uit Breda. Ze hebben zo enorm veel supporters maar geen supporters site waar ze net als wij hier doen. Heerlijk en onbeperkt kunnen ouwe hoeren over hun ‘trots’. Vandaar dat ze ook massaal hier komen. Het is gewoon jaloezie geef het geen aandacht.

Leon Meijs
Lid
Leon Meijs

Ga vlug je eigen spelers uitzwaaien bij de laatste training. Ooh wacht…… Ik had begrepen dat daar geen animo voor was.

lars
Gast
lars

ik weet niet welke spelers je dan bedoelt John? Maar die lopen niet bij WII of Nac.
Buiten de grote “2” zijn de verschillen minimaal (tis nederland he, weet je nog??),
laat staan in het rechter rijtje…whaaaaaa!

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Klopt Lars…maar dat weten we al jaren he…

Rene
Gast
Rene

NAC – Willem II was het begin van een hele reeks baggerwedstrijden. Hopelijk wordt Willem II – NAC het begin van een hele reeks toffe wedstrijden!

John Nr1
Lid

Spanning neemt toe.
Zonder Bredase arrogantie aan te nemen kun je concluderen dat we betere spelers hebben. Hangt zondag volledig af of we passie strijd en absolute wil om te winnen kunnen samen laten komen met kwaliteit.

De sleutel van de wedstrijd zal Volgens mij liggen bij Lewis. Zal vaak vrije man zijn en ruimte hebben om er overheen te gaan aan de zwakke linkerkant van nak.

Publiek er vol achter en laten zien dat er niets ye halen is

Trouwe supporter
Gast
Trouwe supporter

Ik snap niet dat heerkens deel durft te nemen aan een discussie over voetbal ziet hij zelf niet dat hij de slechtste voetballer is van heel dé selectie én dat dé trainer hém élke keer opstelt zegt genoeg over de technische staf!!!

Karel
Gast
Karel

Ik snap niet dat jij je zo respectloos uitlaat over een speler met een fantastische mentaliteit, die altijd 100 % geeft. Als sol er 10 per seizoen minder in had gelegd had je het vast ook een waardeloze kerel gevonden.

Fran is fran
Gast
Fran is fran

Negeren

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Heerkens is een fijne 13 of 14 man en dat moet hij blijven. Niet goed genoeg om een basisplaats te eisen. Een aantal jaren geleden was hij vaste reserve maar door blessures in de basis gezet. Het wordt nu tijd dat hij gewoon weer zijn billen gaat warm houden op de bank.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Het is lang geleden dat onze “grote broer” een competitie wedstrijd heeft kunnen winnen tegen ons, laten we die trend nog even doorzetten!

COME ON WILLEM II ❤

Isleyy_N
Gast
Isleyy_N

Grote broer??? Hoe kom je daar nou weer bij? Ga ergens anders posten aub..

Leon Meijs
Lid
Leon Meijs

Let ff op de “aanhalingstekens”….. wink