Coming up: Willem II – Heracles

7
1894

Komende vrijdag staat voor Willem II de derde wedstrijd in zes dagen op het programma. Om 20:00 wordt er afgetrapt voor de wedstrijd Willem II – Heracles. Voor Willem II een ontzettend belangrijke pot om de aansluiting naar boven te kunnen houden.

Willem II is teleurstellend gestart in het nieuwe jaar. Vóór de winterstop presteerde de ploeg uitstekend, maar na de winterstop zit het vooral tegen. In Nijmegen werd er onnodig met 1-0 verloren van NEC. Vorige week in Heerenveen miste Willem II in de eerste helft te veel kansen waardoor Heerenveen in de tweede helft terug kon komen tot 3-1. De wedstrijd van afgelopen dinsdag is misschien nog wel het meest teleurstellend. De Tricolores stonden namelijk tot 1 seconde voor tijd met 1-0 voor. Helaas voor Willem II kreeg FC Groningen nog een corner en de bal viel vervolgens op knullige wijze in het doel. Gelukkig was er deze week ook genoeg positiefs te melden over onze club. Het begon woensdag met de onverwachte transfer van Ogbeche, die overkwam van SC Cambuur. De spits tekende een contract voor 2,5 jaar. Vandaag, donderdag, werd bekend dat Willem II financieel gezond is en daarom plaatste de KNVB de club in categorie III van het financiële rankingsysteem. Later vandaag werd er met het aantrekken van Achenteh opnieuw een waardevolle speler binnengehaald.

Heracles dan. De ploeg uit Almelo is nog altijd bezig aan een uitstekend seizoen. Na 20 speelronden staat de ploeg op een prachtige 5e plaats met maar liefst 34 punten. Helaas voor Heracles vertrok smaakmaker Tannane tussentijds naar het Franse Saint-Étienne. Bij Heracles is het meespelen van Weghorst en Pelupessy onzeker. Beide spelers zijn geblesseerd geraakt in duel met Ajax, afgelopen dinsdag. Heracles wist toen met 0-0 gelijk te spelen in de ArenA.

Vooral voor Willem II is de wedstrijd van morgen van groot belang. Willem II staat nu 14e met 19 punten en net daarboven staat Roda JC met evenveel punten. Het gaat naar onder wordt ook steeds kleiner: de nummer 15 (Excelsior) heeft 17 punten en de nummer 16 (FC Twente) heeft 16 punten. Om aansluiting te houden met de nummers 11 en 12 is winst noodzakelijk. Dat zal niet gemakkelijk zijn tegen het verzorgend en aanvallend spelende Heracles.

Vermoedelijke opstelling: Lamprou, Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers, Ojo, Haemhouts, Falkenburg, Hupperts, Ogbeche en Andersen

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments