MATCHDAY: Willem II – Heracles

78
6955
Mats Köhlert wordt getackeld door Robin Pröpper (foto: (c) Toin Damen)

Heracles thuis roept gemengde herinneringen op. De laatste 3x werd er met 4-0, 1-0 en 5-0 gewonnen dus dat klinkt positief. Maar aan 9 april 2011 denk ik liever niet meer terug. Willem II kwam in de derde minuut op voorsprong vanuit een penalty (waarbij Heracles ook nog rood kreeg) om vervolgens de wedstrijd met 2-6 te verliezen. Maar laten we niet te veel naar het verleden kijken, de vorige thuiswedstrijd tegen Vitesse heeft ons geleerd dat een reeks zomaar doorbroken kan worden. Aan ons fans en de spelers de opdracht te laten zien dat hier niets te halen valt.

Heracles, de nummer 12 van de eredivisie, komt naar Tilburg met nog een sprankje hoop om de play offs voor Europees voetbal te halen. Ze worden hierbij gesteund door een uitverkocht uitvak. In de selectie van de vertrekkende coach Frank Wormuth is een aantal spelers langdurig kwijt. Dit zijn o.a. Janis Blaswich, Kaj Sierhuis, en Ismail Azzaoui. Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen FC Twente lijken daar geen nieuwe blessuregevallen bijgekomen te zijn.

Bij Willem II op het veld zullen wat andere spelers staan dan in de uitwedstrijd tegen PSV. Heerkens en Hornkamp keren waarschijnlijk terug, hierdoor zullen Jenssen en Kabangu waarschijnlijk op de bank starten. Sinds gisterenavond gaat het gerucht rond dat Nunnely geblesseerd is, zijn plek op de flank zal dan waarschijnlijk overgenomen worden door Svensson waarna er op het middenveld ruimte ontstaat voor Crowley.

De wedstrijd begint om 20:00 maar onze wedstrijd begint om 15:00 in de stad, tot dan!

78 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments