MATCHDAY: Willem II – Heracles

43
4649
Mats Köhlert wordt getackeld door Robin Pröpper (foto: (c) Toin Damen)

Zondag speelt Willem II voor het eerst sinds 28 februari een officiële wedstrijd in het Koning Willem II stadion. Na een matige wedstrijd in en tegen Heerenveen en een glansrijke overwinning in Luxemburg is Heracles de volgende tegenstander. De aftrap is om 14:30.

De start van het nieuwe seizoen verliep erg moeizaam in Heerenveen. Het voetbal was niet slecht, maar er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Er kwam weinig dreiging vanuit de flanken en de laatste 20 meter werd het vrijwel nooit echt gevaarlijk. Adrie Koster hamerde er dan ook op dat er in de wedstrijd tegen Progrès Niederkorn meer diepgang moest komen. En dat gebeurde ook. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Willem II geen enkele moeite had met de ploeg uit Luxemburg. Een comfortabele 0-3 voorsprong stond dan ook al snel op het scorebord. Eindstand: 0 -5. Klus geklaard. Willem II staat er, mede dankzij de supporters in Luxemburg, weer goed op.

Heracles begon de competitie wél met een overwinning. Dankzij doelpunten van Rai Vloet en Silvester van der Water won de ploeg met 2-0 van ADO Den Haag. Toen ADO in de 72ste minuut een rode kaart kreeg, kon de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld worden.

De afgelopen seizoenen is Heracles is een prettige tegenstander geweest voor Willem II. In het seizoen 2019 – 2020 werd er met 1-0 gewonnen. Een seizoen eerder won het in een wervelende voetbalshow met 5-0 van de Almeloërs. Zondag zal blijken van welk kaliber Progrès Niederkorn is geweest. Met de frisheid en diepgang van de Europese wedstrijd moet Heracles te kloppen zijn.

Willem II kan zondag geen beroep doen op Freek Heerkens. Naast Heerkens zijn ook de langer geblesseerden Leeroy Owusu, Rick Zuijderwijk en Kwasi Wriedt zondag niet van de partij. Volgens het Brabants Dagblad is de kans groot dat Victor van den Bogert in de basis zal starten.

43 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments