COMING UP: Willem II – Heracles

12
1658

Morgen begint Willem II met de eerste wedstrijd in de druke decembermaand. In december speelt Willem II maar liefst 4 thuiswedstrijden. Iedereen bij Willem II begint zich langzaam aan al te focussen op DE Brabantse Derby, volgende week vrijdag. Maar eerst wacht Heracles Almelo. Een niet onbelangrijk tussendoortje. Het is immers zaak dat Willem II weer 3 punten pakt om zo langzaamaan uit de onderste regionen te geraken. Willem II is bezig aan een serie wedstrijden waarin punten gepakt moeten worden. Willem II is deze serie redelijk begonnen met twee gelijke spelen tegen Sparta Rotterdam en VVV Venlo. Vooral het laatste gelijkspel in Venlo tegen VVV was een gestolen punt. Willem II speelde een abominabel slechte wedstrijd en mocht heel blij zijn dat Ogbeche in de 92e minuut de 3-3 binnenschoot. Hierdoor staat Willem II op dit moment 2 punten boven de degradatiestreep op de 15e plek.

Willem II kan niet op volle oorlogssterkte aantreden tegen Heracles Almelo. AanvoerderJordens Peters is in ieder geval afwezig. Het meespelen van Tsimikas en Chirivella is nog onzeker.

Heracles Almelo dan. Heracles staat op dit moment op een keurige 8e plaats met 18 punten. Deze stand vertekent wellicht enigszins. Van de 13 gespeelde wedstrijden tot nu toe, speelde Heracles en maar liefst 8 thuis. In deze thuiswedstrijden werden 17 van de 18 punten gehaald. In de 5 uitwedstrijden verloor Heracles 4 keer en wist het slechts 1 keer gelijk te spelen, tegen SC Heerenveen.

Het is overigens te hopen dat Heracles geen rode kaart krijgt morgen. In het recente verleden wist Heracles al twee keer een achterstand met een man minder om te buigen in een overwinning. Op 9 april 2011 werd het maar liefst 2-6, nadat Heracles meer dan 80 minuten met een man minder speelde. En vorig seizoen kreeg keeper Castro na 20 minuten de rode kaart. Fran Sol benutte de penalty, maar Heracles wist uiteindelijk toch met 1-3 te winnen.

Bij Heracles zullen we wellicht een oude bekende tegenkomen. Dries Wuytens verdedigde vier jaar het rood-wit-blauw en kwam tot meer dan 100 officiele wedstrijden voor Willem II. Dit leverde hem een plek op de sokkel van het Jan van Roessel-standbeeld op. Afgelopen zomer verhuisde hij naar Heracles Almelo. Tot op heden heeft hij echter nog geen basisplek weten te veroveren.

Wat gaat het morgen morgen? Laat het weten in de comments!

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments