Coming up: Willem II – Go Ahead Eagles

8
1567

De wedstrijden tussen Willem II en Go Ahead Eagles uit het verleden kenden doorgaans een spannende verloop. Zo veroverde Willem II op 1 juni 1916 in Deventer voor het eerst de landstitel. Dat is natuurlijk al even geleden en niemand van ons heeft dat live meegemaakt maar we worden er toch maar al te graag aan herinnerd.

Een paar jaar geleden werd de nacompetitie ten faveure van Willem II beslist door een thuisoverwinning op de mannen uit Deventer. Dit seizoen was er op 29 augustus een nieuwe krachtmeting, het vierde Eredivisieduel voor de Tricolores. Met 1-0 werd er verloren door een doelpunt in de tweede helft, Bart Vriends wist voor de Eagles het net achter Lamprou te vinden. Het was een frommeldoelpunt met als gevolg dat er drie punten op De Adelaarshorst achter moesten blijven. Willem II had meer verdiend maar kreeg niet waar het recht op had. Zo bracht onder andere de doellat na een fraaie vrije trap van Stijn Wuijtens en doelpaal na een poging van Terell Ondaan de thuisclub redding om de gelijkmaker te voorkomen.

Het competitieverloop pakte daarna gunstig uit voor de Tricolores. Er werden zelfs na een zeer lange tijd weer eens drie uitwedstrijden gewonnen (Feyenoord, Heracles Almelo en FC Dordrecht). De jongens van Streppel moesten net voor de kerst nog wel een keer door het stof nadat ze op de valreep een 2-1 voorsprong tegen FC Twente in blessuretijd omgezet zagen in een 3-2 nederlaag. Niettemin bieden de 20 verdiende punten in de eerste competitiehelft voldoende vertrouwen voor een succesvolle tweede helft.
Er staat veel op het spel. Een nederlaag brengt Go Ahead Eagles op slechts één punt van Willem II en in dat geval komt Willem II in de buurt van een plaats op de ranglijst waar andere clubs proberen weg te komen vanwege degradatiegevaar.

De jongens van Foeke Booy lieten het er de afgelopen week lelijk bij zitten door hun trainingskamp in Portugal af te sluiten met een 5-1 verlies in de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Ze hebben dus wel wat goed te maken. Willem II sloot daarentegen haar trainingskamp af met een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Charleroi. De berichten reppen over een geslaagd trainingskamp.

Zondag om 12.30 uur moeten de Willem II supporters hun team weer volop steunen want de punten zijn weer hard nodig. We rekenen op een grote inzet van het team en krachtige steun van de 10.000 op de tribunes.

Bron: www.willem-ii.nl 

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments