Coming up: Willem II – Go Ahead Eagles

39
3501

Na een fantastische start is Willem II aan het zakken op de ranglijst. Na 13 wedstrijden staat Willem II met 18 punten op een keurige 9e plek maar het gat naar de onderkant van de ranglijst wordt snel kleiner. Na de afgang in Heerenveen van afgelopen weekend heeft Willem II heel hard een overwinning nodig. Een bezoek van Promovendus Go Ahead Eagles is wellicht het perfect medicijn maar de ploeg uit Deventer lijkt in vorm. De ploeg van Kees van Wonderen heeft inmiddels 17 punten en kan bij een overwinning dus over Willem II heen wippen.

Bij Willem II is de vraag vooral wie er centraal achterin gaat spelen. In Heerenveen zat Emil Bergström op de bank, dit was echter omdat hij licht geblesseerd was. Heeft Michelis voldoende indruk gemaakt op Grim om de zwak presterende Bergström op de bank te houden of is het toch de jonge Griek die opnieuw op de bank plaats zal moeten nemen. Willem II beschikt over een nagenoeg fitte selectie dus Grim heeft wat keuzes te maken. Voorin neemt de kritiek op Wriedt steeds meer toe, staat hij in de basis of krijgt Kampetsis een keer de kans om te laten zien wat hij kan. Ook Ringo Meerveld laat zich steeds meer zien, hij stond met een prachtige assist aan de basis van de 0-1 in Heerenveen. Hoe lang duurt het nog voordat hij in de basis mag starten? Fred Grim heeft aangegeven dat hij spelers veel vertrouwen wil geven maar dat er nu wel echt gepresteerd moet worden, betekent dit dat de vaste 11 weer zullen starten?

Onze tegenstander had vorige week bij de 0-1 nederlaag tegen fc Groningen wel een hoop blessures. Bas Kuipers, Marc Cardona, Ogechika Heil, Sam Crowther en Turan Tuzlacik waren toen niet fit. Over hoe het nu met deze spelers gaat is niets terug te vinden. Iñigo Córdoba en Joris Kramer pakte in de wedstrijd tegen fc Groningen allebei rood (2x geel) en zijn geschorst. Zij zullen dus zeker ontbreken in de selectie van Kees van Wonderen. De laatste keer dat de Eagels in Tilburg op bezoek kwamen dateert alweer uit 2017, die wedstrijd werd met 2-0 door Willem II gewonnen. Doelpuntenmakers waren Fran Sol en Jari Schuurman.

De wedstrijd in een leeg Koning Willem II stadion wordt zaterdag om 21:00 afgetrapt. Laurens Gerrets is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter bij deze wedstrijd.

39 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments