MATCHDAY: Willem II – Fortuna Sittard (UITVERKOCHT)

16
1283

Na een hinderlijke onderbreking vanwege wat interlandpotjes staat voor de Tricolores zaterdag de 27e speelronde van een steeds mooier wordend seizoen op de agenda. Om half zeven ontvangen we in eigen (bijna uitverkocht) huis Fortuna Sittard. Het duel staat onder leiding van arbiter Martens. De heren Van de Ven en Langkamp vlaggen. Jeroen Manschot kijkt mee vanuit Zeist.

Met nog acht competitiewedstrijden te gaan hoeven we alleen nog maar naar boven te kijken. Een luxepositie die we in jaren niet hebben meegemaakt. De play-offs voor Europees voetbal lijken ineens binnen handbereik en met ook nog de bekerfinale in het verschiet is de vraag niet meer of het een geslaagd seizoen gaat worden, maar vooral hóé geslaagd.

Ook de tegenstander van dit weekend kan met tevredenheid terugkijken op het seizoen tot dusver. Na een barre toch van zestien jaar door de krochten van het betaald voetbal, weet Fortuna zich tijdens haar rentree in de Eredivisie verdienstelijk staande te houden. De ploeg die voorafgaand aan het seizoen tot de voornaamste degradatiekandidaten werd gerekend staat inmiddels vier punten boven de streep. De Sittardenaren weten geregeld hoger geklasseerde ploegen te verrassen. Zo werd, net als twee weken geleden door ons, Feyenoord in eigen huis verslagen. Coach Kevin Hofland (sorry, René Eijer) moet het zaterdag zonder de geschorste Kai Heerings en de geblesseerde Djibril Dianessy doen.

Aan onze kant ontbreken Pol Llonch en Vangelis Pavlidis door blessures. De invallers James McGarry en Elmo Lieftink zijn afwezig vanwege respectievelijk ziekte en familieomstandigheden. De internationals Kristofer Kristinsson, Marios Vrousai, Renato Tapia, Aras Özbiliz en Alexander Isak zijn fit teruggekeerd van hun interlandverplichtingen.

Het eerdere treffen met Fortuna dit seizoen was spectaculair. In Sittard stond na een bij vlagen slordige, maar zeer aantrekkelijke wedstrijd een 4-4 eindstand op het scorebord. De laatste thuiswedstrijd tegen Fortuna werd gespeeld in de Jupiler League. Op 6 december 2013 werd in ons kampioensseizoen door twee doelpunten van Bruno Andrade met 2-1 gewonnen. Anderhalf jaar eerder, op 6 april 2012, bleef de teller op een 1-1 gelijkspel steken. Voor het laatste treffen in de eredivisie moeten we terug naar 6 april 2002, toen Willem II dankzij drie goals van Tarik Sektioui met 3-0 aan het langste eind trok.

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments