Matchday: Willem II – Feyenoord

12
1900

Zondagmiddag om 12.30 uur is Willem II de gastheer van Feyenoord. De Rotterdammers lijken met een achterstand van zes punten op Ajax en een voorsprong van zeven punten op AZ af te stevenen op een derde plaats. Een plaats die rechtstreeks toegang geeft tot Europees Voetbal. Voor Willem II is het door de bekerwinst van PEC Zwolle tegen FC Twente nog steeds mogelijk om de play-offs voor Europees voetbal te halen. Als de Zwollenaren op 3 mei de bekerfinale winnen van FC Groningen is hiervoor een achtste plaats toereikend. De ploeg van Jurgen Streppel is met 38 punten nog volop in de race. Het moet in deze strijd zien af te rekenen met Cambuur Leeuwarden (39 punten), FC Twente (37 punten), FC Groningen (36 punten) en wellicht FC Utrecht (33 punten). De Tricolores spelen nog tegen een tweetal concurrenten voor deze positie. Volgende week thuis tegen FC Groningen. En op de laatste speeldag wordt er afgereisd naar de Friese hoofdstad, voor misschien wel het alles beslissende duel. Als het zover komt zullen de gedachten van veel supporters terug gaan naar het duel tegen dezelfde tegenstander waarin Willem II door doelpunten van Arno Arts en Thomas Galasek met een 0-2 overwinning Champions League voetbal veilig wist te stellen.

Nu het zeker is dat Willem II ook volgend seizoen op het hoogste niveau speelt, met wie weet nog een onverwacht toetje voor Europees Voetbal, kunnen de voorbereidingen op het nieuwe seizoen beginnen. De meeste spelers hebben inmiddels duidelijkheid. Een groot aantal blijft ook zeker volgend seizoen in Tilburg. Enkele anderen zijn nog in onderhandeling met de club over een nieuwe contract of zijn op zoek naar een nieuwe werkgever. Daarnaast is het tijd om de goede prestaties op het veld om te zetten in klinkende munt, zodat de begroting voor aanvang van het seizoen kan worden gerealiseerd en wellicht enigszins kan worden opgekrikt. De inkomstenkant van de begroting wordt vooral bepaald door de verkoop van seizoenkaarten, sponsorbijdragen en TV gelden. Het is in dat opzicht te hopen dat het vaste legioen, dit seizoen uitbreiding krijgt van nog meer seizoenkaarthouders en sponsors zich in nog grotere getalen aan de club binden. De TV gelden worden ieder jaar opnieuw vastgesteld op basis van de ranglijsten van de afgelopen tien seizoenen. Per seizoen krijgt de kampioen 18 punten, de nummer twee 17 enz. tot en met de laatste club één punt. Verder telt het meest recente seizoen tien keer mee, een seizoen geleden negen keer, en zo verder, tot het seizoen tien jaar geleden dat nog één keer meetelt.

In het duel eerder dit seizoen in de Rotterdamse Kuip zette Willem II door met 2-1 te winnen een streep achter de negatieve recordreeks van 47 uitduels zonder overwinning in de eredivisie. Grote man in dat duel was oud-Feyenoorder Samuel Armenteros met een assist op Frank van der Struijk en een doelpunt uit een goede voorzet van Terell Ondaan. Door een goal van aanvaller Kazim Richards was het in de slotfase nog even billen knijpen. Maar door knappe reddingen van de door Feyenoord aan Willem II verhuurde Kostas Lamprou gingen de drie punten mee naar Tilburg. Met de steun van de twaalfde man moet het mogelijk zijn om de punten ook deze keer in Tilburg te houden en te blijven meestrijden om een plaats in Europa.

Bron: www.willem-ii.nl

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments