MATCHDAY: Willem II – Feyenoord

305
12934
FB_IMG_1628746499539.jpg
FB_IMG_1628746499539.jpg

Voor Willem II begint het seizoen 2021 – 2022 op 15 augustus. In de week waarin Willem II het 125-jarig bestaan viert, ontvangt het in eigen huis het Feyenoord van Arne Slot. Om 16:45 zal scheidsrechter Gözübüyük het fluitsignaal geven voor de aftrap.

Je kunt er niet omheen: Willem II kende een roerige voorbereiding. De selectie kan nog wel een kwaliteitsimpuls gebruiken en door een corona-uitbraak moesten meerdere oefenwedstrijden tegen tegenstanders van niveau worden afgeblazen. De extra ingelaste wedstrijd tegen Excelsior Virton werd weliswaar gewonnen, maar overtuigend was het allerminst. Gelukkig zeggen resultaten in de voorbereiding niet altijd wat. Een goede voorbereiding is geen garantie voor een goed seizoen. De voorbereiding heeft in ieder geval zichtbaar gemaakt waar extra aandacht naar uit moet gaan.

Voor Feyenoord begon het seizoen al vroeg. De ploeg uit Rotterdam moest al vroeg aan de bak in de Conference League. Met moeite werd het Kosovaarse FC Drita verslagen. De wedstrijden tegen FC Luzern verliepen met een 0-3 en 3-0 overwinning een stuk soepeler. Tussen de twee wedstrijden tegen FC Luzern door werd er in een vriendschappelijk duel met 2-1 gewonnen van Atlético Madrid. Die overwinning zorgde voor een flinke portie positiviteit in Rotterdam-Zuid.

Voor Willem II is de wedstrijd tegen Feyenoord de eerste wedstrijd met een tegenstander van formaat. Een goede test om te zien waar Willem II op dit moment écht staat. Willem II zal het in de wedstrijd tegen Feyenoord moeten doen zonder Pol Llonch; de middenvelder zit zondag nog een schorsing van vorig seizoen uit. Met een temperatuur van rond de 23 graden én een goed gevuld stadion zijn de ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag in ieder geval aanwezig.

305 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments