MATCHDAY: Willem II – Feyenoord

60
5738
Matchwinner Mats Köhlert 2 keer trefzeker tegen Emmen (foto: (c) Toin Damen)

Zondagmiddag kan Willem II de beste competitiestart van de eeuw een vervolg geven. Om kwart voor vijf komt Feyenoord op bezoek bij de trotse koploper. De topper in het Koning Willem II Stadion staat onder leiding van arbiter Nijhuis. Edwin van de Graaf fungeert als VAR.

Onze club heeft een bewogen week achter de rug. Op zaterdag werd door twee prachtgoals van Mats Köhlert tegen FC Emmen de koppositie veroverd, die door morsende concurrenten voor minstens een week in bezit van de Trots van het Voetballand bleef. Ook op personeel vlak waren er de nodige ontwikkelingen. Elton Kabangu kwam over van Gent, Jhonny Quiñónez werd gehuurd van het Ecuadoraanse Aucas en Bart Nieuwkoop werd ter vervanging van de geblesseerde Fernando Lewis gehuurd van Feyenoord. Tussendoor werden Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis voor hun ontwikkeling beloond met een oproep voor het Griekse nationale elftal.

“Een interessante test”, zo omschreef Adrie Koster het aanstaande treffen met Feyenoord. Zo is het maar net. Slagen we erin om, na negen punten behaald te hebben tegen mindere tegenstanders, ook sterkere ploegen weerstand te bieden? Zonder overmoedig te worden liggen er zondag zeker mogelijkheden. Feyenoord tankte midweeks vertrouwen door ten koste van Hapoel Beer Sheva de groepsfase van de Europa League te bereiken, maar in de competitie houdt het nog niet over voor de Rotterdammers. Thuiswedstrijden tegen Sparta en FC Utrecht en een bezoek aan Heerenveen leverden met drie gelijke spelen slechts drie punten op, met een dertiende plaats op de ranglijst als resultaat. In het spel is weliswaar een stijgende lijn zichtbaar, maar de ploeg van voormalig Willem II’er Jaap Stam is duidelijk nog zoekende. Met recht een interessante test dus.

De laatste thuisoverwinning op Feyenoord dateert van elf jaar geleden. Op 19 oktober 2008 zorgde Frank Demouge voor een 1-0 overwinning. Van de volgende acht ontmoetingen op Tilburgse bodem eindigden er drie in een gelijkspel en vijf in een Nederlaag. Vorig seizoen wist Fran Sol met een late gelijkmaker een punt uit het vuur te slepen voor de Tricolores. Bij de laatste krachtmeting, op 16 maart van dit jaar in de Kuip, nam een wervelend Willem II drie punten mee vanaf Rotterdam Zuid.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd door Tilburg Tifosi. Zorg ervoor dat deze helden hun onwaarschijnlijk mooie werk tot in lengte van jaren kunnen voortzetten en wees gul!

collecte tifosi

60 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments