MATCHDAY: Willem II – Feyenoord

60
5706
Matchwinner Mats Köhlert 2 keer trefzeker tegen Emmen (foto: (c) Toin Damen)

Zondagmiddag kan Willem II de beste competitiestart van de eeuw een vervolg geven. Om kwart voor vijf komt Feyenoord op bezoek bij de trotse koploper. De topper in het Koning Willem II Stadion staat onder leiding van arbiter Nijhuis. Edwin van de Graaf fungeert als VAR.

Onze club heeft een bewogen week achter de rug. Op zaterdag werd door twee prachtgoals van Mats Köhlert tegen FC Emmen de koppositie veroverd, die door morsende concurrenten voor minstens een week in bezit van de Trots van het Voetballand bleef. Ook op personeel vlak waren er de nodige ontwikkelingen. Elton Kabangu kwam over van Gent, Jhonny Quiñónez werd gehuurd van het Ecuadoraanse Aucas en Bart Nieuwkoop werd ter vervanging van de geblesseerde Fernando Lewis gehuurd van Feyenoord. Tussendoor werden Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis voor hun ontwikkeling beloond met een oproep voor het Griekse nationale elftal.

“Een interessante test”, zo omschreef Adrie Koster het aanstaande treffen met Feyenoord. Zo is het maar net. Slagen we erin om, na negen punten behaald te hebben tegen mindere tegenstanders, ook sterkere ploegen weerstand te bieden? Zonder overmoedig te worden liggen er zondag zeker mogelijkheden. Feyenoord tankte midweeks vertrouwen door ten koste van Hapoel Beer Sheva de groepsfase van de Europa League te bereiken, maar in de competitie houdt het nog niet over voor de Rotterdammers. Thuiswedstrijden tegen Sparta en FC Utrecht en een bezoek aan Heerenveen leverden met drie gelijke spelen slechts drie punten op, met een dertiende plaats op de ranglijst als resultaat. In het spel is weliswaar een stijgende lijn zichtbaar, maar de ploeg van voormalig Willem II’er Jaap Stam is duidelijk nog zoekende. Met recht een interessante test dus.

De laatste thuisoverwinning op Feyenoord dateert van elf jaar geleden. Op 19 oktober 2008 zorgde Frank Demouge voor een 1-0 overwinning. Van de volgende acht ontmoetingen op Tilburgse bodem eindigden er drie in een gelijkspel en vijf in een Nederlaag. Vorig seizoen wist Fran Sol met een late gelijkmaker een punt uit het vuur te slepen voor de Tricolores. Bij de laatste krachtmeting, op 16 maart van dit jaar in de Kuip, nam een wervelend Willem II drie punten mee vanaf Rotterdam Zuid.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd door Tilburg Tifosi. Zorg ervoor dat deze helden hun onwaarschijnlijk mooie werk tot in lengte van jaren kunnen voortzetten en wees gul!

collecte tifosi

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dvd01
Gast
Dvd01

Jammer verloren. Maar wat een slechte wissel van koster om ogenia erin te brengen. Geeft ook wel aan waarom koster nooit de top heeft gehaald.

Dann
Lid
Dann

Dit doelpunt kun je niet op de rekening van Ogenia zetten. Gevolg van een te krappe selectie!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Koster,Koster…nooit in deze fase met 0-0 een onervaren jongen inzetten…Had Saddiki desnoods rechtsback laten spelen en Zuiderwijk op het middenveld.Nu Nieuwkoop erbij is gekomen was zijn zelftrouwen nl naar het 0 punt gedaald.Wordt nooit geen rechtback meer.

Zero13
Gast
Zero13

Helemaal eens,Jako. Zo dom dit….

René
Gast
René

Lekkere wedstrijd. Top sfeertje. Wij hoeven dit echt niet te verliezen.

Zero13
Gast
Zero13

Maar dit krijg je dus met veel te smalle selectie…Ogenia …

Tricoooo
Gast
Tricoooo

Heeft er iemand een linkje met de pot? VPN loopt te kutten vanuit Azië ☹️☹️

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Dezelfde opstelling als tegen Emmen.
Never change a winning team 🔴⚪️🔵👍

TTB
Lid
TTB

Zal geen gemakkelijke pot worden. Vooral op het middenveld leggen we het qua kwaliteit af. Als de slag daar niet gewonnen kan worden ga je een moeilijke avond tegemoet (Vitesse thuis was hetzelfde verhaal). Het is hopen op bevliegingen van onze aanvallers, als ze een keer wel bereikt worden, hopelijk kunnen zij wat doelpuntjes verzorgen. Laten we er als supporters in ieder geval voor zorgen dat we de strijd op de tribunes gaan winnen, al heb ik daar al het vertrouwen in. Laten we, zoals HOS ook al zegt, die havenklanten lekker links liggen en negeren, wat er ook komt… Lees verder »

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Gewoon 3 punten en niets minder en de komende 2 weken #1 vanwege het interland-weekend

COME ON WILLEM II !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wil
Lid
wil

Vanuit Griekenland wensen wij Willem II vandaag heel veel succes.

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Tegen de top 6 is ieder punt een bonuspunt. Tegen de andere 11 clubs moet je zowel uit als thuis kunnen winnen. Come on Tricolores.

Rene
Gast
Rene

Dus deze moeten we uit en thuis kunnen winnen, Breinbreker. En niet alleen omdat ze nu toevallig 12e staan.

Sar
Gast
Sar

Ze hebben nog geen knaak uitgegeven verdomme. En een buitenkans is er waarschijnlijk één.Je kunt niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Ik heb Diemers gister zien spelen gooit er wat centen tegenaan en haal die jongen! En het verhaal over onze linksback is helemaal verschrikkelijk,schandalig dat dat op de laatste dag moet aankomen. Toch wil ik niet al te negatief zijn en ben ik blij met de jongens die ze al wel gehaald hebben. Een punt vandaag zou mooi zijn maar we gaan voor 3! COME ON SUPERKRUIKEN!!!

Knipsel
Gast
Knipsel

Vergeet Dijks, Sahar en Armenteros niet! Mogen ps echt klagen as dinsdag, indien nodig.

Sar
Gast
Sar

Daar heb je ook gelijk in… Maar iets daadkrachtiger mag wel toch. Misschien is het ook de spanning😉

Robby
Lid
Robby

En zelfs dan nog niet. Als het BD klopt dan zou er een transfervrije spanjaard klaar staan en die mag na dinsdag nog gehaald worden.

Bavel
Gast
Bavel

Volgens mij wel centen uitgegeven, tenminste voor Pavlidis. Rest weet ik niet.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Sar

Voor Nunnely Pavlidis en Elton Kabangu zijn wel transfersommen betaald bij mijn weten. Dus niet helemaal waar wat je zegt

Shoukov
Lid
Shoukov

Nou Sarretje, je bent anders toch behoorlijk negatief en daarbij niet al te slim. Kun jij in de keuken kijken? ken jij de markt met al zijn in’s en outs? heb jij verstand van begroten? Heb jij managerervarring? Ik vrees dat jouw enige kwaliteit bestaat uit goedkoop kankeren.Wat wel klopt: Come on superkruiken!!!

Sar
Gast
Sar

Die kwaliteit laat ik aan jou over. Maar goed daar heb ik weinig tot geen verstand van idd. Wat ik wel weet is dat ze al 2 jaar weten dat we een linksback nodig hebben en dat is tot op heden niet gelukt. Daar hoef ik niet voor in de keuken te kijken of moeten kunnen managen. Dat is een vaststelling.

Frankwie
Gast
Frankwie

2 jaar?
2018-2019: palacios (huur)
2017-2018: Tsimikas (huur)
2016-2017: Tschimanga (eenjarig contract)
Stiekem weten ze dit dus al drie jaar.

Ibo
Gast
Ibo

Maar volgens mij hebben ze de laatste 2 jaar gewoon een eredivisiewaardige linksback gehad. Dus liever 5 jaar lang kwaliteit huren, dan de hoofdprijs betalen voor n 13 in dozijn back

frankwie
Gast
frankwie

Helemaal mee eens. Ze hebben het de afgelopen jaren prima opgelost. Goeie linksbacks zijn zeldzaam!

Bobby
Gast
Bobby

@Dmitri Shoukov….. Jammer dat je het woord ‘kankeren’ in deze context gebruikt. Voor de rest vind ik jouw opmerking hout snijden, maar door dit woord haal je jezelf aardig onderuit.

Shoukov
Lid
Shoukov

Bobby, je hebt gelijk – dat woord is zo gemakkelijk gebruikt – ik zal er op letten.

Bobby
Gast
Bobby

@Dmitri Shoukov, dit siert jou dan weer. Top, man!

Pavi
Lid
Pavi

Ja, echt verschrikkelijk, want we hebben de afgelopen 4 wedstrijden maar 9 spelers op kunnen stellen…..

TILBURG
Gast
TILBURG

Matchdayyy

Jongens geniet ervan naar half 7 staat we weer een week op plek 1

Fcantwerp
Gast
Fcantwerp

Een links back en een nummer 10? Mmm

Nog 2.5 dag! We gaan dus echt voor buitenkansjes of het is echt slecht gemanaged

013n
Gast
013n

Flikker op Antwerpen.Wij Tricolores nemen afstand van jullie tuig.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Niks wij. Jij op persoonlijke titel, vanaf je bredase zolderkamer.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

013n….Volendam was goed he !

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Zielig mannetje uit Breda 013n

Goalen maokuh
Gast
Goalen maokuh

NEPSUPPORTER

Wannies
Lid
Wannies

Off topic: Crowley lijkt zijn basisplaats al kwijt te zijn in Birmingham…

Erik90
Gast
Erik90

Daar zijn de supporters niet heel erg blij mee als ik de reacties op Twitter lees. Dus die komt er wel weer in

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Erik90

Wist niet dat Erwin van der Looi daar trainer was😉

013n
Gast
013n

Ja zo werkt het. Twitter bepaalt de opstelling. Niet dus!!!!!!!!!!!!! En Crowley is lang niet zo populair als jullie in Tilburg denken. Meer een bijrol waarzelfs de club zelf niets aan besteed.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Jullie in Tilburg? Nou val je door de mand met he 013n. Niet dat we dat nog niet wisten . Ga maar snel terug naar je eigen ratten site.

013n
Gast
013n

Hij was ook overschat.

Frietmet
Lid

Ga lekker naar je eigen site.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Je kunt beter Crowley overschatten dan Kali onderschatten. Fijn weekend en groeten uit Volendam.

Frankwie
Gast
Frankwie

Toch treurig dat Kali zo ver is weggezakt. Bij ons was hij toch prima en geliefd…

Rene
Gast
Rene

Maar wees nou eerlijk, Frankwie: het is toch ook veel toffer om in Tilburg te voetballen, dan in Breda? Ik snap wel dat je daar tussen die beekjes Markje en aaaaah met lange tanden op het veld staat. Broodvoetballer of niet.

frankwie
Gast
frankwie

buiten de stad zelf: In Breda zat hij in een selectie zonder samenhang en mentaliteit… Daar is hij blijkbaar in meegegaan (te zwaar terug van vakantie en zo). Bij ons was doorzetten en er vol voor gaan juist zijn kracht… De Kali die wij een jaar of drie geleden hadden, zou ik hier best weer op het middenveld willen zien.
Denk alleen dat hij dat niveau mentaal en fysiek niet meer gaat aantikken…

John Nr1
Lid

Gaat een zware dobber worden. We hebben tot heden maximaal resultaat gehaald met de beperkte middelen die we hadden. Ben tevreden met Quinonez, Nieuwkoop en Kabangu (gaat op zeker verrassen).
De komende dagen zullen er nog een linksback en 10 bij komen en dan hebben we prima ploeg die tussen 8 en 12 gaat spelen.

Morgen moeten we helaas aantreden met Llonch saddiki en Vrousai op middenveld. Ben bang dat we daar de slag gaan verliezen.

Alleen met maximaal support van de tribune en een super gemotiveerde ploeg gaan we resultaat halen!

schrobbelaer
Lid
schrobbelaer

Er zal nog wel een extra middenvelder bij moeten ook naast die linksback en die nr 10

Het zogezegde buitenkansje zal maandag toch ook wel nog aan komen waaien

Maar vooral die linksback en ne 10 zijn cruciaal

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Eindelijk een stuk realisme.Ook wel weer eens fijn om te lezen.

Bomba
Lid
Bomba

Toch kunnen we met onze snelle voorhoede Feyenoord uit elkaar spelen. Er liggen kansen!

Rene
Gast
Rene

Misschien staan wij aan het eind van het seizoen niet meer op 1, John (of nou, “misschien” – haha), maar ik kan je garanderen dat onze Rotterdamse vrienden daar dan ook niet staan. Voorlopig laten ze weinig indrukwekkends zien. Hun elftal is niet in balans. Ik denk serieus dat wij op dit moment een beter elftal hebben. Dat wil niet zeggen dat we makkelijk gaan winnen, want we gaan niet makkelijk winnen, maar ze zwart als jij het ziet, zie ik het zeker niet.

Durkin
Lid
Durkin

Ik denk dat de combinatie Heerkens / Berghuis een groter probleem wordt.

HOS
Lid
HOS

Laten we morgen een ding afspreken. De sfeer was de afgelopen twee wedstrijden fantastisch en nu komt Feyenoord op bezoek. Feyenoord is samen met Den Haag misschien wel de supporters die het minste zingen voor hun eigen team, maar vooral negatief richting de andere aanhang zijn.

Laten wij daar juist NIET op reageren. Puur onze eigen mooie club ondersteunen en let maar op, daar heb je ze uiteindelijk het meeste mee!

NIET DE BESTE, MAAR WEL DE GEKSTE EN WE ZIJN VOOR NIEMAND BANG!!!

Robby
Lid
Robby

Hoop ik ook HOS. Hun compleet negeren zou echt geweldig zijn dat kunnen ze niet hebben daar. Volle bak achter de ploeg

Goalen maokuh
Gast
Goalen maokuh

En stel dat we gewonnen hebben heel t stadion en wie niet springt die degradeert zingen.

Rene
Gast
Rene

De enige aandacht die ik Feyenoord wil geven is een applaus en een liedje voor Tapia. Verder support ik het rwb.

Shoukov
Lid
Shoukov

Een goed voornemen, Hos!

zaro
Lid

Wie weet het nog, 1984 toen Feijenoord in een vreselijke irritante wedstrijd van vooral Feijenoord won van Wii met 5-0. Vooral einde wedstrijd onder aanvoering van hooligan de Wolf in het vak A/B vreselijk te keer gingen stoeltje slopen alles op het veld gooien en nog veel meer van dit soort reacties ik moet er nu nog van kotsen. Al met al een vlek op mijn geheugen van irritant Feijenoord aller tijden.

Ibo
Gast
Ibo

Wenne kwats. In 1984 waren er op A/B nog geen stoeltjes te slopen want toen waren er nog staplaatsen daar. En ge moet wel heel hard ebben kunnen gooien om iets op t veld te gooien met die sintelbaan er tussen.

Bobby
Gast
Bobby

Blijft mooi om te zien, het werk van de Tilburg Tifosi. Ik ga zeker doneren!!!