MATCHDAY: Willem II – Feyenoord

37
2695

Na een qua resultaten teleurstellende serie tegen bescheiden tegenstanders, komt zondag Feyenoord op bezoek. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van huisvriend Kevin Blom. Gevlagd wordt er door Honig en Van de Ven. Rob Dieperink fungeert als vierde official. In Zeist houden de heren Martens en Van Roekel als VAR en assistent-VAR (jazeker) het televisiescherm nauwlettend in de gaten.

De afgelopen weken kenden duidelijk twee gezichten. Het onbevangen, sprankelende en aanvallende spel is voor veel van ons (zeker na de voorbije jaren) een enorme verademing. Onze club voetbalt thuis én uit eindelijk weer vanuit de wil om te winnen in plaats vanuit angst voor een nederlaag. Met name het spektakel in Sittard was wat dat betreft smullen geblazen. Tegelijkertijd vallen de tegengoals wel erg makkelijk en zijn twee puntjes tegen Excelsior, Fortuna en De Graafschap ronduit karig. De nederlaag in Doetinchem kan overigens niet los gezien worden van de rode kaarten voor Akkaynak en Palacios. Hun posities worden zondag waarschijnlijk ingevuld door Lieftink en McGarry. Özbiliz en Kolovos keren terug van een blessure en maken zondag weer deel uit van de selectie. Een basisplaats zit er vermoedelijk nog niet in.

Ook Feyenoord wist zondag tegen Vitesse door een rode kaart voor Van Persie niet compleet het eindsignaal te halen. De tuchtcommissie wierp zich echter als vanouds op als beschermengel van de Rotterdammers, waardoor de aanvaller gewoon aan de aftrap kan verschijnen. Een grove tackel van achter is immers minder ernstig dan een wegwerpgebaartje nadat je op ijshockey-achtige wijze tegen een reclamebord bent gewerkt. Doelman Bijlow is nog niet hersteld van zijn blessure, waardoor de ons welbekende Kenneth Vermeer tussen de palen zal plaatsnemen. Het starten van Jørgensen, die tegen Vitesse geblesseerd moest toekijken, is nog onzeker.

De meest recente overwinning op Feyenoord dateert van 13 september 2014, toen we als kersverse promovendus drie punten meenamen uit de Kuip. Voor de laatste thuisoverwinning moeten we, bijna op de kop af, tien jaar terug. Op 19 oktober 2008 zorgde Frank Demouge voor een 1-0 zege. Een half jaar eerder, op de één na laatste speeldag van het seizoen 2007/08, leverde de thuiswedstrijd tegen Feyenoord eveneens drie punten op. Een cruciale overwinning die later de stap naar rechtstreekse handhaving bleek. Vorig seizoen eindigde het onderlinge treffen in het Koning Willem II Stadion in een geflatteerde 1-5.

Kaarten voor het duel zijn tot zondagmiddag 14:30 online aan te schaffen. Let op: receptie en kassa’s zijn zondag gesloten!

37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments