MATCHDAY: Willem II – Feyenoord (kassa vanaf 19.15 uur open)

17
2145

Officieus veilig heet het. Willem II staat met nog 3 wedstrijden te gaan 7 punten voor op Roda JC en 9 punten op Sparta. Met een beter doelsaldo.
Dus óf Roda JC (tegen PSV, VVV en ADO) óf Sparta (tegen NAC, Feyenoord en Heracles) moeten 3x winnen én NAC (tegen Sparta, Heerenveen en FC Twente) moet minimaal 4 punten meer halen dan Willem II én Willem II moet drie keer verliezen. Dat moet er gebeuren wil Willem II dit seizoen nog in de play-offs voor degradatie belanden.

En met 10 uit 5 is dat niet iets wat in de lijn der verwachting ligt. Thuis tegen Feyenoord, uit tegen PEC Zwolle en thuis tegen Vitesse. Dat resteert Willem II. 10 uit 5 is trouwens broodnodig gebleken. Het gat met plek 16 is sinds die 10 punten slechts met 2 punten vergroot. De omslag tegen PSV blijkt achteraf een “gouden wissel”.

Willem II weet voor aanvang van de wedstrijd al of het “veilig” is ja dan wel nee. Roda JC – PSV start morgen al om 18:30 en is dus bij aanvang van Willem II – Feyenoord al afgelopen. Puntverlies van Roda JC tegen de Eindhovenaren is voldoende. Saillant is dat evt. cadeautjes/ speelminuten in de selectie van PSV ook nog een rol kunnen spelen in de titelrace in de Jupiler League, waar Fortuna Sittard nog tegen Jong PSV speelt. Benieuwd hoe beide selecties er de komende wedstrijden uit zien.

De selectie van Feyenoord gaat in ieder geval grondig op de schop. Van Bronckhorst kondigde dinsdag al aan tijdens zijn persconferentie dat verdediger Sven van Beek, middenvelder en aanvoerder Karim El Ahmadi en vleugelspitsen Jean-Paul Boëtius en Sam Larsson er allemaal niet bij zijn als Feyenoord op bezoek komt in Tilburg. Van Persie begint op de bank. Feyenoord neemt geen enkel risico in aanloop naar de bekerfinale.

Bij Willem II lijkt Lewis nog steeds niet wedstrijdfit. De verwachting is verder dat Wijnaldum zijn plek weer moet afstaan aan Lachman, alhoewel Wijnaldum in Breda absoluut niet slecht preseteerde. Wellicht morgen nog te vroeg maar als de stand(en) het toe laten zou het mooi zijn als we bijv. Ryan, Van de Bogert of Urbanski hun debuut zien maken dit seizoen.

Ondanks dat Willem II zo goed als veilig is, spelen we wel degelijk nog ergens om. Plek 12 (Willem II staat nu 14e) is met 1 punt binnen handbereik. Het is nog goed mogelijk om VVV en Groningen te passeren op de ranglijkst wat voor de TV-gelden daadwerkelijk wat uit maakt. Daarnaast staat natuurlijk de topscoorderstitel nog op het spel. Sol, met 16 doelpunten aanvoerder van deze ranglijst, wordt op de voet gevolgd door maar liefst vier spelers met 15 doelpunten. Jahanbakhs en Weghorst van AZ , Johnson van ADO en Lozano van PSV. Daarnaast maken ook Berghuis, van Ginkel (9 penalties), Linssen, de Jong en Huntelaar nog kans op deze titel. Sol zal zeker nog 2/3 doelpunten nodig hebben om de “Pichichi” van de Eredivisie te worden.

Voor de KingSide een aparte wedstrijd. Met Vitesse thuis nog voor de boeg is het de laatste thuiswedstrijd dit seizoen waar vak A, B en C gevuld zal zijn. We roepen alle KingSiders op woensdag het mooie Tricolores shirt aan te doen en om 20.00 uur aanwezig te zijn. Maximale support voor het team dat de afgelopen weken als leeuwen heeft gevochten. Ook een moment om spelers als Tsimikas, Rienstra, Chirivella en Haye nog te laten horen dat ze moeten blijven!

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments