Coming up: Willem II-FC Utrecht

2
1955
Robbie Haemouts staat pers te woord na winnende treffer!

Aanstaande zaterdag staat de derde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Na een prima punt tegen Vitesse en een onverdiende nederlaag tegen NEC mogen we nu aantreden tegen FC Utrecht. Vorig seizoen verloor Willem II in Utrecht ongelukkig door een laat doelpunt met 2-1. Het doelpunt van Willem II werd gescoord door Robbie Haemhouts. Deze zelfde Haemhouts was in Tilburg matchwinner: 1-0.

FC Utrecht
FC Utrecht is een zekerheidje in de eredivisie, maar daar is eigenlijk wel alles mee gezegd. De tijd dat FC Utrecht een ware cupfighter was en een geduchte subtopper ligt alweer jaren achter ons.

De laatste jaren hobbelt FC Utrecht wat meer in de middenmoot van de eredivisie, alle pogingen van suikeroom Frans van Seumeren ten spijt. Van Seumeren heeft al miljoenen in de club gepompt, maar echte resultaten zijn nog niet bereikt.

Dit seizoen wordt het maar weer eens met een andere trainer geprobeerd. Erik ten Hag kwam over van Bayern Munchen II. Tot nu toe legt dat de club geen windeieren. FC Utrecht staat keurig 7e met 8 punten, ondanks een lastig programma. Niet zo lastig als het programma van Willem II, maar 8 punten tegen Feyenoord, SC Heerenveen, ADO Den Haag, FC Groningen en Vitesse is gewoon prima. Daarnaast heeft FC Utrecht met Sebastien Haller en Bart Ramselaar twee jonge pareltjes in het veld lopen die makkelijk het doel weten te vinden.

Willem II
Willem II dan. De Tricolores hebben op dit moment 2 punten. Op zich is dat nog niet zo verkeerd als je bedenkt dat Ajax-uit, Feyenoord-uit, Vitesse-thuis en AZ-uit al zijn gespeeld. Alleen de nederlaag thuis tegen NEC was jammer en onnodig.

Jurgen Streppel heeft wederom een prima voetballend elftal neergezet. Verdedigend staat het als een huis. 6 tegendoelpunten in 5 wedstrijden. Het is wel eens anders geweest. Er is alleen 1 klein probleem. De spoeling voorin is erg dun. Op dit moment is er niemand die een doelpunt kan maken. Naast de langdurig geblesseerden Andrade en Ondaan is nu ook Zivkovic de ziekenboeg binnengewandeld. Dit resulteert in slechts 1 doelpunt in 5 wedstrijden en dat is te weinig. Het zal nu waarschijnlijk aankomen op onze Slowaakse viking Adam Nemec. Onze Slowaak heeft er in ieder geval zin in. In een interview doorspekt met humor laat de spits stuiterend van enthousiasme zien klaar te zijn voor zijn debuut voor de Tricolores.
Het interview is hier terug te vinden.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments