Matchday: Willem II – FC Utrecht

19
2758

Go Ahead Eagles thuis op 16 mei 2010. FC Den Bosch thuis op 20 mei 2012. NAC thuis op 22 mei 2016. Er zijn van die wedstrijden die iedere Willem II’er in het geheugen gegrift staan. Wedstrijden op leven en dood die allesbeslissend waren voor de toekomst van onze club. FC Utrecht thuis op 15 mei 2022 kan zonder meer aan dat rijtje worden toegevoegd. Zondagmiddag om half drie zal de bal aan het rollen worden gebracht in een kolkend Koning Willem II Stadion. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof. 

We leven nog, maar na het midweekse gelijkspel in Leeuwarden hebben we het niet meer in eigen hand. De opdracht voor de laatste speeldag van het eredivisieseizoen 2021/22 is helder: we móéten winnen. Zo niet, dan daalt Willem II na acht jaar op het hoogste niveau weer af naar de eerste divisie. De kelder van het betaalde voetbal die we na de promotie in 2014 voorgoed achter ons hoopten te laten. Drie punten zijn dus een keiharde voorwaarde, maar niet bij voorbaat genoeg. Bij een overwinning van Fortuna in Nijmegen en een gelijkspel van Sparta in Almelo kan degradatie ook met een overwinning niet worden afgewend. Daar staat tegenover dat bij een nederlaag van Sparta en een gelijkspel van Fortuna zelfs rechtstreekse handhaving mogelijk is. Zenuwslopend is een understatement.

Tegenstander FC Utrecht speelt grotendeels om des keizers baard. De Domstedelingen staan op de zevende plek en kunnen nog een plekje stijgen, maar zullen in de play-offs voor de Conference League hoe dan ook uitkomen tegen de huidige nummer zes Vitesse. Trainer Kruys geeft desondanks aan zondag geen spelers te zullen sparen. Eerder dit seizoen ging op 31 oktober vorig jaar de heenwedstrijd in Utrecht geflatteerd met 5-1 verloren. De laatste thuisoverwinning op FC Utrecht dateert van 31 maart 2018, toen een 0-2 achterstand na een gepassioneerd gevecht in de stromende regen werd omgebogen in een 3-2 overwinning.  

Coach Kevin Hofland merkte in de aanloop naar het treffen van zondag op dat er rust in de groep heerst, omdat honderd procent duidelijk is wat er moet gebeuren: alles geven. Dat is dan ook het devies. Voor iedereen. Op het veld en op de tribune. Samen slepen we de mooiste club ter wereld er doorheen. Samen zorgen we dat onze 125-jarige ook volgend jaar uitkomt op het enige niveau waar hij thuishoort: het hoogste.

Kom op Willem II. Doe het. 

Abonneren
Abonneren op
guest
19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments