Coming up: Willem II-FC Utrecht

176
7524
Paul Gladon wordt bejubeld na zijn gelijkmaker (foto: (c) Toin Damen)

We gaan terug naar 16 februari 2020. Corona lijkt voor iedereen nog een ver-van-ons-bed-show. Willem II speelt in een stormachtig en kletsnat Koning Willem II-stadion tegen FC Utrecht. Na een geweldige eerste seizoenshelft is Willem II met wisselend resultaat aan de tweede seizoenshelft begonnen. Er is gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle, gewonnen van Heracles en verloren van PSV. FC Utrecht staat onder Willem II en is er in de strijd om de play offs dan ook veel aan gelegen om te winnen in Tilburg. FC Utrecht is beter en heeft na een vroege 0-1 ook goede kansen op 0-2. Dit doelpunt valt niet en de rest is geschiedenis.

Paul Gladon maakt diep in blessuretijd zijn enige doelpunt voor Willem II. Later blijkt dit doelpunt goud waard. Door dit doelpunt staat Willem II 3 punten voor op FC Utrecht (met een wedstrijd meer gespeeld) wanneer de competitie definitief wordt stopgezet. Wanneer duidelijk wordt dat de competitie niet meer wordt hervat, kan de KNVB niet anders dan Willem II een ticket te geven voor de voorronde van de Europa League. FC Utrecht laat zich vervolgens van zijn allerslechtste kant zien door op alle mogelijke manieren alsnog het ticket te claimen. Dit geroeptoeter werpt deels zijn vruchten af doordat FC Utrecht wordt gecompenseerd voor vermeende gederfde inkomsten. Sinds vorig seizoen zullen de wedstrijden tussen FC Utrecht en Willem II extra beladen zijn.

Willem II speelt de tweede seizoenshelft twee keer tegen FC Utrecht. Om te beginnen morgenavond thuis in Tilburg. De wereld ziet er voor Willem II sinds vorig seizoen heel anders uit. Waar vorig seizoen de zon scheen, is Willem II een regelrechte degradatiekandidaat met slechts 13 punten. De slechte resultaten hebben trainer Koster al de kop gekost. Zijn vervanger Petrovic begon met winst tegen FC Emmen en een goede eerste helft tegen Feyenoord. Vervolgens toonde het team erg labiel te zien. Na een onterechte 1-0 net voor rust, donderde het team als een kaartenhuis in elkaar. Willem II zal morgen moeten winnen om de aansluiting te behouden met RKC Waalwijk. De Waalwijkers wisten vorige week in de slotseconde te winnen tegen FC Emmen. Willem II zal het hierbij nog steeds moeten doen zonder belangrijke krachten Llonch en Saddiki.

Dan FC Utrecht. De Utrechters wisten voorafgaand aan het seizoen niet hoe hard ze moesten roepen dat ze nu toch eens eindelijk de top 3 zouden gaan bestormen. Dan valt een 8e plaats gewoon tegen. FC Utrecht lijkt echter wel in vorm te zijn. In de laatste 5 wedstrijden werden 13 punten behaald. De voortekeningen voor Willem II zijn dan ook niet gunstig. FC Utrecht mist veel spelers. Vooral in de voorhoede zal het puzzelen worden. Elia, Gustafson, Bergstrom, Balk, Hoogma en Dalmau zijn er allemaal niet bij. Daarnaast is Mahi een twijfelgeval, omdat zijn vrouw op het punt van bevallen staat.

De wedstrijd begint morgen om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dieperink.

176 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments