MATCHDAY | Willem II – FC Utrecht

48
5301
Crowley kon het verschil niet maken tegen FC Utrecht (foto: (c) Toin Damen)

Gisteren won FC Utrecht relatief eenvoudig van Go Ahead Eagles. Op een lastig bespeelbaar veld ging FC Utrecht, met wat geluk, confortabel de kleedkamer in (2-0).
Even later won Feyenoord in Heerenveen met 0-1. Een wedstrijd met een rouw randje i.v.m. het overlijden van Carlo de Leeuw.

Toch maar even kijken. Niet omdat het nu zo’n leuke wedstrijden zijn, maar voor de “wat als…”. Wat als SC Heerenveen van Feyenoord wint? Dat hadden wij kunnen zijn! En met een halve finale tegen NAC lonkt dan wellicht weer…
Of toch even kijken naar FC Utrecht. Hopen op verlenging en een slijtageslag, of toch een directe rode kaart?

In het licht van bovenstaande viel het dus wat tegen. Net als vorige week de uitwedstrijd in Eindhoven. 1.600 man positief gestemd de bus in, en toch enigzins teleurgesteld weer naar huis. De wedstrijd had alles wat je niet wil zien. Het marcheerde niet, het lef waar Willem II voor geroemd wordt ontbrak, na de 1-0 leek het een gelopen wedstrijd.

Een week lang heeft Adrie Koster kunnen kneden aan het optimale aanvalsplan voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Met een nagenoeg fitte selectie lijkt Willem II terug te vallen op de opstelling tegen PSV.

Vermoedelijke opstelling:
Wellenreuther, Nieuwkoop, Holmen, Peters, Heerkens, Saddiki, Ndayishimiye, Llonch, Nunnely, Pavlidis en Kohlert.

Na de winterstop krijgen de Tricolores na 14:30 (PEC Zwolle), 12:15 (Heracles) nu FC Utrecht om 16:45. Het sluitstuk van het Eredivisie-weekend. Door het bekersucces van FC Utrecht werd een vrijdagavondwedstrijd helaas doorgeschoven. Het Brabants Dagblad heeft een tip voor wie zondag (16.45 uur) de wedstrijd bezoekt, kom op tijd! Willem II maakte tien van de dertien thuisdoelpunten dit seizoen in de eerste helft.

Opvallend is dat clubtopscorer Vangelis Pavlidis slechts één van zijn tien competitietreffers in Tilburg produceerde (tegen VVV, op 21 september). Ché Nunnely is daarentegen juist goed op dreef in thuisduels: bij vijf van de laatste zeven doelpunten die Willem II in het eigen stadion maakte, was hij betrokken (3 goals, 2 assists).

Jordens Peters moet op zijn tellen passen. De volgende gele kaart die hij krijgt, levert de aanvoerder van Willem II automatisch een schorsing van één duel op. (Bron: bd.nl).

Waar vorige week iedereen nog hoopte op een 7-punten voorsprong op PSV, kan het zomaar zijn dat we dewedstrijd tegen FC Utrecht starten als de nr. 5 van de Eredivisie.
PSV speelt op zaterdag al een uitwedstrijd tegen ADO den Haag. Hoe dan ook is deze wedstrijd wederom een kans (net als tegen Heracles) om een directe concurrent een klap in het gezicht te geven.

De laatste thuiswedstrijden tegen FC Utrecht stonden in ieder geval bol van de spanning. In de meest recente confrontatie ging Willem II in de slotfase onderuit door een doelpunt van de nu geblesseerde Willem Janssen. In 2018 werd een memorabele wedstrijd gespeeld die menig support nog helder voor de geest staat. Is het niet door de geweldige ommekeer met doelpunten van Haye, Tsimikas en Sol dan vast wel door de uiterst succesvolle bierstrasse of het verschrikkelijk slechte weer.

Laten we hopen dat de wedstrijd van zondag wederom die spanning en sfeer meebrengt.

Come on Willem II

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirruk
Lid
Dirruk

Je mag het hier niet zeggen want dan wordt je beloond met minduimpjes maar als die minduimpjes gevende supporters hun rood, wit en blauwe bril nou eens afzetten en objectief naar de wedstrijd kijken, dan kun je niet anders constateren dan dat Nelom het niveau wat Willem ll nastreeft gewoon niet aankan. En dan kan men wel roepen dat ie hard werkt maar dat doen ze allemaal.

Wellenreuther vandaag MOTM en verder was het net als het weer, onstuimig!

Frankwie
Gast
Frankwie

Aan de bal een van de besten. Oogt alleen soms nonchalant.

Sooike
Gast
Sooike

Met het laatste eens, met het eerste niet. De zwakste verdedigers waren vandaag toch echt Peters en Nieuwkoop

Dirruk
Lid
Dirruk

Dan heb jij met de wind tegen in de regen gezeten Sooike. Kijk de wedstrijd nog maar eens rustig terug op TV want Nelom was by far de slechtste man van het veld.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Inderdaad Dirruk. Als bij mij iets goed is zeg ik het. Maar als het slecht is ook. Voor de mensen die min duimpjes geven adviseer ik om is een keer een wedstrijd terug te kijken. Nelom staat zo vaak lucht te dekken en is alleen maar met de bal bezig en niet met zijn man. Voor mij is de King side de speler van de wedstrijd!!! Goed gedaan mannen!! Ik heb het Utrecht publiek niet gehoord.

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Bedankt Gladon!!!

Begaaierbob013
Lid
Begaaierbob013

Wat n topseizoen, lekker Paultje!!!! Hahaha

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Pavlidis schiet een keertje raak AUB!!!

Plugske
Lid
Plugske

Ik hoop dat Koster wat nieuws durft te gaan proberen. Sadikki eruit voor Saglam en Dankerlui naar rechts. Salam kent Pavlidis en Köhlert al dus wellicht dat hij voor wat extra vuur kan zorgen.

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

Nelom is zo slecht. Pffff

Btc
Gast
Btc

Wat een blunder van Nelom, laat gewoon z’n man lopen! Doet helemaal niks!

Geensvs
Gast
Geensvs

Wat een prutser inderdaad. Kan helemaal niks!

Alleen wanneer belangrijk
Lid
Alleen wanneer belangrijk

3 keer in de eerste tien minuten is Kerk al 20 meter van hem weg als die aangespeeld wordt. Nelom staat telkens lucht te verdedigen. Als ze dankerlui naar linksback zetten, Nieuwkoop rechtsback en dan die nieuwe er eens in de tweede helft !!!

Lelystad Tricolore
Lid
Lelystad Tricolore

Zonder Llonch op het middenveld missen we enorme drang naar voren. Ik hoop dat deze de wedstrijd van Tresor en Pavlidis zal zijn!

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Freek en Pol er niet bij. Dat is minder. Onze selectie is wat dat betreft een beetje dunnetjes, als dat ons maar niet gaat opbreken!

Willem II Boven Alles!
Gast
Willem II Boven Alles!

Oei Heerkens en vooral Llonch zijn er niet bij, nog meer reden om er vandaag volle bak achter te gaan staan!

Geensvs
Gast
Geensvs

Nelomlinksback. Kan net zo goed niemand neer zetten.

Sooike
Gast
Sooike

Nelom doet het de laatste tijd gewoon naar behoren. Slaat nergens op wat je zegt

ikzelf
Lid

Hele vervelende opmerking

Alleen wanneer belangrijk
Lid
Alleen wanneer belangrijk

10 minuten gespeeld drie kansen omdat nelom drie keer te laat is met verdedigen…

dennism
Lid
dennism

Llonch geeft aan dat hij niet speelt vandaag😌. Ben benieuwd wie zijn vervanger is vanmiddag.

Zoeftaand
Gast
Zoeftaand

Bron?

dennism
Lid
dennism

Dat geeft hij zelf aan. Ik neem aan dat het dan klopt.

Willem ll
Gast

Gewoon 1 op 1

dennism
Lid
dennism

Prima die minnetjes. Waarom zou ik liegen. Ik baal er ook van dat hij niet kan spelen. Maar goed… nu staat het ook op Twitter.

roemir
Lid
roemir

Waarschijnlijk Ramselaar op de bank bij Utrecht, zegt wel iets over de kracht van hun brede selectie.

Fraans
Gast
Fraans

Ik las dat dit de laatste wedstrijd is voor onze huidige stadion DJ(‘s). Weet iemand waarom ze buitengegooid worden?

Moker
Lid
Moker

Buitengegooid??

Fraans
Gast
Fraans

Jep, vind ik ook vreemd. Benieuwd wanneer dit kenbaar gemaakt wordt. Heeft met nieuwe ‘beleving’ in het stadion te maken.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Het is een cliché uitspraak, maar deze pot mogen we wel benoemen tot een van de zwaarste (thuis) wedstrijden.

Uitverkocht huis, laten we Utrecht bij de strot pakken en niet meer loslaten, vocaal en op t veld !

COME ON WILLEM II 💪🇳🇱❤🇳🇱👊

Rocky B.
Gast
Rocky B.

Met zijn allen weer vol achter de ploeg!
Inhaken!!! mrgreen

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Wordt weer een waterballet denk ik met de weersverwachting die voorspeld wordt.
Plus weer flink wat wind.
Maar afwachten maar zal wel een zware wedstrijd worden, en zeker heel belangrijk om tegen een concurrent de punten in Tilburg te houden!

Robby
Lid
Robby

Hoe zit dat nu met schorsingen na x aantal gele kaarten? Ik dacht dat je na 5 gele kaarten een schorsing krijgt en daarna na je 7e en dan na de 9e en elke nieuwe kaart weer. Is dit veranderd? Llonch heeft tegen PSV zn 7e gele kaart gekregen maar hij is niet geschorst dus vanaf wanneer is hij dan wel weer geschorst?

Frank1896
Lid

Pas bij 10 weer.

UNITED
Gast
UNITED

Misschien is het ergens nog wel goed dat we redelijk kansloos van PSV verloren. Hopelijk durven ploegen nu weer wat meer te voetballen tegen ons. Ze waren allemaal wel heel erg teruggetrokken en daar hadden we geen antwoord op. Utrecht heeft genoeg kwaliteit om het ons lastig te maken. Zou wel eens een leuke en spannende wedstrijd kunnen worden.

Robby
Lid
Robby

Maar dat deed PSV toch ook? na de 1-0 trokken zij zich ook terug waardoor we geen kans meer creëerde en maakte PSV op de counter de 2-0. Dit is gewoon de manier om ons te bespelen dus dat gaan alleen maar meer clubs overnemen.

Willem II
Gast
Willem II

We creeerden voor de 1-0 ook al geen kans hoor. Dat had niks met het terug trekken van PSV te maken, meer met het onvermogen om te voetballen die zaterdag.

Frietmet
Lid

Daar moet Koster op anticiperen. Tegen mindere ploegen of in thuiswedstrijden moet je Saddiki eruit halen en daar die nieuwe Turk neerzetten. Schijnt voetballend best wat in huis te hebben, daardoor kun je net wat sneller omschakelen en er doorheen voetballen.

Ravio
Lid
Ravio

Dat roep ik al een heel seizoen. Dries is nuttig tegen betere tegenstanders, maar tegen mindere ploegen komt hij voetballend simpelweg te kort…

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Ik wil niet pessimistisch zijn,en ik hoop dat ik het mis heb.
Maar mijn clubje speelt of de eerste helft of de tweede helft van het seizoen goed voetbal. Maar bijna nooit een heel seizoen. Ze hoeven NOG niet bij de top te staan. Dat kost alleen maar spelers. Hoop eerder in de middenmoot, Dan kunnen langzaam opbouwen naar een stabiel en europees voetbal team. Wat hebben we eraan om europa in te gaan en de eerste ronde eruit vliegen. laten we eerst bouwen aan een stabiel WillemII

SargentD
Lid
SargentD

Dat laatste zei ik in 1988 ook. Daarna duurde het nog 10 jaar voor we eindelijk Europees haalden. Dus lekker Europa in gaan, waar we verder nog niets hoeven. Maar ik heb wel weer een keer zin in zo’n prachtig tripje.
Verder sowieso een fantastisch seizoen natuurlijk, of we nu Europees gaan halen of niet.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Ik vind dit een hele rare redenatie! Wat is er nou mooier dan bovenin meedraaien. Willem II is landelijk gezien hot! Spelers worden meer waard, zeker als we Europees spelen, stadion zit vol. Leuk voetbal, ze kunnen vrijuit spelen want we zijn al lang save, kunnen betere spelers halen. Ook al vlieg je er na de eerste ronde uit, we hebben een leuke Europese trip, spelers hebben een mooie ervaring opgedaan etc.
Hoe beter het nu gaat hoe sneller en makkelijker het is om stabiele middenmoter te kunnen zijn.
Dat ga je toch niet uitstellen?!

Onno
Gast
Onno

Come on cheer the boys!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Een van de legendarische Willem II -Utrecht is toch wel 2 april 2018 3-2 na e een 0-2 achterstand in een waterballet na dat we eerder met 5-0 wonnen van PSV nu het vertrek van Erwin

Frank1896
Lid

Thuis tegen PEC hadden wij last van de bekerwedstrijd in Heerenveen en konden we niet met dezelfde intensiteit spelen als normaal. Hopelijk heeft Utrecht daar nu last van, het wordt belangrijk om fel te starten.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Met een verschil

Wij hadden 120 min in de benen + uitschakeling
Utrecht 90 min en verder in de beker.

Verwacht niet dat Utrecht last heeft van vermoeidheid of iets in die geest.

Frank1896
Lid

We hadden wel een dag meer rust gehad.

UNITED
Gast
UNITED

Utrecht heeft een leuk trainingspartijtje gespeeld die hebben alleen vertrouwen getankt