Coming up: Willem II – FC Twente

15
1751

In het uitvak staan Willem II supporters van de spanning hun sjaals op te eten. Af en toe wordt er nog gezongen, maar daar is het eigen veel te spannend voor. Na de 81e minuut waarin FC Twente speler Tapia met een rode kaart moest vertrekken, lijken de Tricolores met een mooie en terechte 1-2 overwinning te mogen vertrekken voor een lange, gezellige rit van Enschede naar Tilburg. Toegegeven, Willem II houden de Tukkers ook gewoon op 1-2 na 90 minuten.

Maar dan gaat het verschrikkelijk mis. Enschede ligt dichtbij Duitsland en schijnbaar zijn de Duitse invloeden besmettelijk, want na die eerste 90 minuten weet Fußballverein Twente de 1-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. In plaats van witte zakdoekjes zwaaien, juicht men op de thuistribunes de kelen schor. Een schil contrast met het uitvak waar de meeste mensen verbouwereerd voor zich uit staren en een enkeling onverstaanbaar aan het schelden is terwijl hij tegen een stoeltje schopt.

De witte zakdoekjes zijn nog altijd niet verdwenen in Twente. Trainer Alfred Schreuder ligt nog steeds onder vuur, zeker na het puntverlies tegen de degradatiekandidaat uit West-Brabant. Een mooi moment om de stoelpoten definitief door te zagen en die zure nederlaag in Twente (en ook die van afgelopen weekend in Alkmaar) weg te spoelen. Nadat eerder dit seizoen Marco van Basten stopte als hoofdcoach na een verlies in Tilburg, lijkt het een mooi doel om dat dit seizoen nogmaals voor elkaar te krijgen.

Naast kritiek op de trainer heeft FC Twente wegens financieel wanbeleid ook nog eens 3 punten aftrek gekregen van de KNVB, waardoor het gat op de ranglijst zonder te spelen al is verkleind naar 1 schamel puntje. Alles bij elkaar opgeteld dus een uitgelezen mogelijkheid om de Tukkers in een rechtstreeks duel te passeren op de ranglijst.

In tegenstelling tot alle problemen in het oosten, is het in Tilburg juist erg rustig. Nadat Jurgen Streppel heeft besloten zijn contract te verlengen, is het nu wachten op andere spelers die besluiten te blijven. Daarnaast mag er qua puntenaantal niet geklaagd worden, maar gezien de complimenten die elke week op de Tricolores neerdalen, hadden dat er zelfs nog veel meer kunnen zijn. In de seizoenen in de Jupiler League was bovenin meedraaien heel normaal, maar er kan nu ook eindelijk weer in de eredivisie omhoog worden gekeken. Dit keer geen degradatiespook die rondwaart in het Koning Willem II-stadion, want er wordt zelfs stiekem gefluisterd over Europees voetbal! Daarvoor moeten er nog wat plekken worden gestegen en een eerste stap in die richting kan gezet worden in de wedstrijd tegen FC Twente.

Met een vrijwel fitte selectie waar alleen Bruno Andrade nog enkele weken in de ziekenboeg moet vertoeven, wordt er op vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt. Mooie avond voor een sfeervol stadion waar mooie dingen kunnen gebeuren en die zo een mooi begin van het weekend kan betekenen.

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments