MATCHDAY: WILLEM II – FC TWENTE

287
14401
Pol Llonch in duel tijdens bekerwedstrijd FC Twente - Willem II (foto: (c) Toin Damen)

Het was weer een veelbewogen week. De ontluisterende nederlaag tegen Zwolle was pijnlijk. Vooral vanwege het zeer matige spel en het amper tot kansen komen, tegen tot nu toe veruit het zwakste team van de eredivisie. Tot nu toe dan, want momenteel zijn we waarschijnlijk zelf de zwakste schakel.

De conclusie is duidelijk: we hebben ECHT vers bloed nodig. Energie, ervaring en vooral kwaliteit. In de spits, maar met name ook achterin. Want we scoren niet alleen te weinig, defensief is het nog belabberder de laatste maanden. Die kwaliteit moet uit de koker van technisch directeur Mathijsen komen. Inmiddels nadert januari al zijn einde en zijn er voornamelijk nog spelers vertrokken. Precies daarom spraken we enige tijd terug Joris hier al op aan op deze website. Vandaag deden sponsoren hetzelfde. De situatie is bijzonder zorgwekkend.

Het is niet zo dat we geen kansen krijgen om onszelf over deze crisis heen te helpen overigens. Met het programma van eind 2021 en begin 2022 hadden we zonder te overdrijven in FEB/MRT al veilig kunnen zijn. Ook morgen is er op papier weer een uitstekende kans op punten, als Twente op bezoek komt in Tilburg. Op papier, want ik praktijk is het verschil tussen Willem II en Twente inmiddels enorm. Twente staat keurig 6e, met 35 punten. Bijna 2x zoveel als dat wat onze Tricolores verzameld hebben. Met spelers als Unnerstal, Propper, Vlap en van Wolfswinkel kocht (of huurde) Twente geweldig in.

Normaliter is Twente thuis een potje dat we zeker kunnen winnen, maar we hebben er inmiddels wel een hard hoofd in. Grim kan tegenover het sterkte Twente maar vrij weinig inbrengen zaterdag. Bovendien bieden de resultaten van vorig seizoen niet bijzonder veel hoop. In de 5e speelronde gingen we thuis keihard onderuit tegen de tukkers (0-3). Het was de wedstrijd van Danilo, die met 2 goals en een assist zijn stempel drukte (wellicht ideetje voor in de spits Joris?). In Enschede ging het iets beter, daar werd het 1-1. Twente kende vorig seizoen een dramatische tweede seizoenshelft, iets wat dit seizoen niet echt verwacht mag worden.

Er zijn op dit moment weinig lichtpuntjes om je aan vast te klampen. Nieuwe spelers zijn er nog niet, vertrokken spelers wel. Op hoop van zege morgen? Grim strooide met uitspraken als “knokken in het belang van de club” en “op dit moment is mooi voetbal niet belangrijk”. Laten we hopen dat we op het veld tenminste weer eens echt strijd mogen zien en enig teken van leven.

Wat is jullie verwachting?

287 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments