MATCHDAY: Willem II – FC Twente

24
4124
Pol Llonch in duel tijdens bekerwedstrijd FC Twente - Willem II (foto: (c) Toin Damen)

Oh ja, we spelen morgen weer een competitiewedstrijd. Het blijft wennen om in deze coronaperiode bezig te zijn met wedstrijden van Willem II. Het leeft een stuk minder. We zullen het er helaas nog even mee moeten doen. Het zal altijd onzeker blijven in hoeverre de lege stadions van invloed zijn om de moeizame competitiestart tot dusverre, maar het is niet raad om ervan uit te gaan dat deze invloed er wel degelijk is. Hoe zou de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn gelopen als na de 1-0 van Pavlidis het hele stadion achter het team zou zijn gaan staan. De kans is klein dat het dan ook 1-4 zou zijn geworden. We zullen het echter nooit weten.

Willem II is sowieso matig aan het seizoen begonnen. Een goede tweede helft tegen Heracles werd geen gevolg gegeven. Tegen FC Emmen werd teleurstellend gelijkgespeeld en een apathisch Willem II was een maatje te klein tegen Feyenoord.

Morgen komt FC Twente op bezoek. FC Twente lijkt de zaken goed voor elkaar te hebben. Technische directeur Jan Streuer heeft met een vrij lege portemonnee een op het oog prima selectie samengesteld. Met vele huurlingen staat weinig kapitaal op het veld en lijkt het erop dat FC Twente eerst na de korte termijn kijkt. Snel handhaven en van daaruit proberen verder te bouwen. Tot nu toe werpt deze strategie zijn vruchten af. FC Twente staat op een keurige 6e plaats met 8 punten, 4 punten meer dan Willem II. Groningen en Fortuna werden thuis verslagen en tegen Feyenoord (uit) en Emmen (thuis) werd gelijkgespeeld. Het is dus zaak voor Willem II om de 3 punten in Tilburg te houden om FC Twente niet te ver te laten uitlopen.

Willem II zal hierbij niet Kik Pierie tegenkomen. De verdediger is geblesseerd. Hij zal waarschijnlijk worden vervangen door Dario Dumic. Voor nieuweling Halil Dervisoglu lijkt een basisplaats ook nog te vroeg te komen. Bij Willem II is de grote vraag wie rechtsback zal staan. Door blessures van Heerkens en Owusu heeft Koster met wisselend succes meer opties geprobeerd. Owusu is overigens wel weer op de weg terug, maar een basisplaats lijkt voor hem te vroeg te komen. Aanwinst Jan-Arie van der Heijden is ook nog niet wedstrijdfit.

Willem II heeft thuis tegen FC Twente een bedroevende statistiek van 15 november 1997 (!) tot 15 oktober 2017 wist Willem II thuis niet van FC Twente te winnen. Fran Sol wist met twee doelpunten eindelijk weer eens voor winst te zorgen tegen FC Twente thuis. Deze wedstrijd is ook meteen de laatste thuiswedstrijd die tegen FC Twente is gespeeld. FC Twente degradeerde in het seizoen 2017/2018 naar de toenmalige Jupiler League. En vorig seizoen is de thuiswedstrijd door corona niet gespeeld. Uit wist Willem II wel te winnen, met 0-1. Doelpuntenmaker was toen Vrousai.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments