MATCHDAY: Willem II – FC Groningen

9
1480

Het einde van de reguliere competitie nadert met rasse schreden. Zaterdagavond om kwart voor negen zal Willem II alweer zijn eenendertigste wedstrijd afwerken. De kersverse bekerfinalist FC Groningen is de tegenstander. Gefloten wordt er door Allard Lindhout, die voor het eerst de leiding over een eredivisieduel heeft. Zijn ontgroening wordt begeleid door de grensrechters Geutjes en Balder. De heer Oostrom fungeert als vierde man.

En zo eindigt opnieuw een seizoen in spanning. Maar waar de afgelopen jaren gevochten werd tegen desastreuze degradaties of voor broodnodige promoties, gloort dit keer een aantrekkelijk toetje aan de horizon. Wie het een jaar geleden voorspelde kreeg medicatie voorgeschreven, maar de realiteit anno 2015 is dat Willem II om play-offs voor Europees voetbal speelt. Hiervoor moet onze club, naast duimen voor bekerwinst van PEC Zwolle, de aanval van drie concurrenten op de achtste plaats afslaan. FC Groningen is één van de drie clubs die de Tricolores in de nek hijgen. De krachtmeting van zaterdag mag dus met recht een kraker genoemd worden.

Grunn beleeft mooie dagen. Eerst wist de lokale FC voor de tweede keer in zijn historie de bekerfinale te bereiken en een paar dagen later werd directe concurrent Cambuur aan de zegekar gebonden. Willem II treft hiermee een opponent die de wind in de rug heeft. Eerder dit seizoen wist arbiter Nijhuis de drie punten met pijn en moeite in de Euroborg te houden te houden. De laatste overwinning in een onderling treffen dateert van 18 september 2009, toen Sergio Zijler en Cristophe Gregoire Groningen met een 2-1 nederlaag terug naar het Hoge Noorden dirigeerden.

Beide ploegen wisten het afgelopen weekend zonder schorsingen door te komen. Bij Willem II wordt gewacht op de rentree van Dries Wuytens, die vorige week nog ontbrak door een bovenbeenblessure. Verder lijkt het erop dat Willem II het gaat doen met dezelfde groep die tegen Feyenoord de wei werd ingestuurd.

Play-offs voor Europees voetbal. Bizar voor een promovendus, maar inmiddels komen ze steeds dichterbij. Zaterdag kan een heel belangrijke stap worden gezet. Het zou een beloning zijn voor iedereen die op regenachtige vrijdagavonden in Velsen, Almere en Emmen schouder aan schouder stond met de Trots van het Voetballand.

En als het niet lukt? Dan heeft Willem II zich zonder problemen weten te handhaven op het hoogste niveau. Dit seizoen is nu al geslaagd.

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments