Coming up: Willem II – FC Groningen

18
3631
De herstelde Llonch in duel met Messaoudi (foto: (c) Toin Damen)

Willem II ontvangt dit weekend in eigen huis FC Groningen. Om 18:45 zal scheidsrechter Jeroen Manschot het fluitsignaal geven voor de aftrap.

Willem II kende een moeilijke voorbereiding. De eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord verliep ook niet bepaald soepel. Toch is Willem II na 4 duels terug te vinden op de 5e plaats op de ranglijst. Er werd verrassend met grote cijfers gewonnen van Vitesse (0-3). Tegen PEC Zwolle (1-0) en NEC (0-0) werd er hard gevochten voor de punten. In de laatste wedstrijd hield Willem II met 10 man knap stand.

Vanwege Europees voetbal speelde Vitesse niet met de sterkste 11. PEC Zwolle is nog altijd hekkensluiter met 0 punten en 0 doelpunten voor. De grote vraag is dan ook vooral: hoe goed is Willem II op dit moment? Met de wedstrijden tegen FC Groningen en RKC Waalwijk in het vooruitzicht lijkt het erop dat we op die vraag snel antwoord kunnen geven.

FC Groningen is met 2 punten minder terug te vinden op de 10e plaats op de ranglijst. Groningen won met 1-2 van Cambuur en speelde gelijk tegen Utrecht en Heerenveen. Tussen die twee wedstrijden in werd er ruim, met 5-2, verloren van koploper PSV. Ook bij FC Groningen is lastig in te schatten hoe ver de ploeg op dit moment is.

In een nog voor ¾ gevuld stadion kan Willem II laten zien wat het op dit moment waard is. Het is nog even de vraag wie er onder de lat zal verschijnen zaterdag. Dat zal in ieder geval niet Brondeel zijn, want die doelman is vanwege zijn onbesuisde actie voor één wedstrijd geschorst.

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments