COMING UP: Willem II – FC Groningen

23
2867

Willem II hervat aanstaande zondag om 14.30 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Hoewel de kaarten nog lang niet zijn geschud, is deze wedstrijd meteen een erg belangrijke in de strijd om degradatie. Winst betekent aanhaken bij de brede middenmoot. Willem II nadert FC Groningen dan tot op 1 punt. Bij verlies is FC Groningen voorlopig uit het zicht en zal Willem II voorlopig naar beneden moeten blijven kijken. Zeker wanneer je bedenkt dat directe concurrenten Roda JC en FC Twente tegen elkaar spelen.

Willem II heeft een rommelige en wisselvallige eerste seizoenshelft achter de rug. In de laatste wedstrijden voor de winterstop had Willem II hele goede zaken kunnen doen, maar in de wedstrijden tegen NAC Breda, Vitesse, PEC Zwolle en Ajax werd steeds een voorsprong weg gegeven. Dit is meteen het hele verhaal van de eerste seizoenshelft. Willem II scoort veel. Zeker voor een degradatiekandidaat. Willem II krijgt echter nog veel meer doelpunten tegen. 40 tegendoelpunten in 18 wedstrijden is veel te veel. Daar kunnen Ogbeche en Sol niet tegenop scoren. Willem II had dan ook dringend behoefte aan defensieve versterkingen, ook omdat aanvoerder Jordens Peters voorlopig is uitgeschakeld. Willem II klopte aan bij Rens van Eijden, maar die zag een rentree bij Willem II niet zitten. Willem II heeft wel 2 andere verdedigers gehaald. Giliano Wijnaldum heeft tot het einde van het seizoen getekend en Damil Dankerlui tekende voor 2,5 jaar. Met name van die laatste mag het nodige worden verwacht. Meerdere clubs zaten achter de verdediger aan, maar Dankerlui koos uiteindelijk voor Willem II. Het is even afwachten of Wijnaldum en Dankerlui meteen een basisplaats gaan krijgen. Voorin zal de tandem Sol-Ogbeche voor de doelpunten moeten zorgen. Zij zullen hierbij worden ondersteund door Ben Rienstra die Van de Looi een iets offensievere rol krijgt toebedeeld.

FC Groningen dan. FC Groningen draait, niet voor het eerst de afgelopen jaren, een vrij kleurloos seizoen. De club hangt ergens onderin de middenmoot en speelt eigenlijk nergens voor. Dat heeft gevolgen voor de publieke belangstelling in Groningen. De Euroborg vertoont steeds meer lege plekken. Net als Willem II kent FC Groningen een wisselvallig seizoen. De laatste 2 wedstdrijden voor de winterstop zijn exemplarisch. FC Groningen won met 4-0 van Sparta Rotterdam, maar verloor een week eerder met 2-0 van Excelsior. FC Groningen zal het in Tilburg moeten doen zonder Oussama Idrissi die deze week naar AZ verkaste.

FC Groningen is een tegenstander die Willem II wel ligt. De laatste 2 ontmoetingen werden gewonnen. Vorig seizoen kopte Ogbeche 5 minuten voor tijd de 2-1 binnen en eerder dit seizoen werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Sol. De meest legendarische Willem II-FC Groningen werd echter gespeeld op 23 november 2008. De sneeuwwedstrijd. Een ontketend Willem II won met 3-0. Geniet nog even van een paar mooie beelden van die wedstrijd om alvast in de stemming te komen voor zondag:

23 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments