MATCHDAY: Willem II – FC Emmen

35
4364
TILBURG - Willem II - FC Emmen, koning Willem II stadion, 18-04-2014, Jupiler League seizoen 2013 - 2014. Spandoek ABC Willem II Tilburg.

Zaterdag om 18:30 speelt Willem II de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Een wedstrijd tussen de huidige nummer 7 en nummer 13 van de Eredivisie.

Willem II is het seizoen goed begonnen. Met 6 uit 9 kun je spreken van een mooie start. De wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3 winst) ging gepaard met goed voetbal, tegen Vitesse (0-2 verlies) kon Willem II geen potten breken en de wedstrijd tegen Fortuna Sittard leverde in ieder geval drie punten op. Met name de tweede helft tegen Fortuna was niet best. Tegelijkertijd werd in die wedstrijd duidelijk dat Willem II makkelijk doelpunten maakt. Spits Pavlidis is met 4 doelpunten in 2 wedstrijden duidelijk op dreef. Knap staaltje scouting. FC Emmen is het seizoen begonnen met twee nederlagen en één overwinning. Afgelopen zaterdag wist de ploeg met 2-0 te winnen van SC Heerenveen.

Een tegenvaller voor Willem II is de langdurige blessure van Lewis. Door een gescheurde kruisband zal de verdediger lang niet inzetbaar zijn. Zijn positie kan worden overgenomen door Dankerlui. Daarnaast is het te hopen dat er de komende week nog spelers worden aangetrokken.

De laatste editie van Willem II – FC Emmen was er een om snel te vergeten. In een matige wedstrijd verspeelde Willem II een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk verloor de ploeg met 2-3. Mede door die nederlaag slaagde de Tricolores er niet in om deel te nemen aan de play-offs om Europees voetbal.

Gaat het Willem II lukken om zaterdag te winnen in het eigen stadion? Willem II slaagt er de laatste tijd vooral in om buitenshuis veel punten te halen. Het Brabants Dagblad schreef daarover:  In die laatste dertien uitduels in de eredivisie verzamelde Willem II liefst 28 punten Ter vergelijk: de laatste dertien thuiswedstrijden leverden de ploeg van Adrie Koster slechts 15 punten op.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther, Dankerlui, Holmén, Peters, Heerkens, Saddiki, Llonch, Vrousai, Nunnely, Pavlidis en Köhlert

35 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments