MATCHDAY: Willem II – FC Emmen

35
4328
TILBURG - Willem II - FC Emmen, koning Willem II stadion, 18-04-2014, Jupiler League seizoen 2013 - 2014. Spandoek ABC Willem II Tilburg.

Zaterdag om 18:30 speelt Willem II de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Een wedstrijd tussen de huidige nummer 7 en nummer 13 van de Eredivisie.

Willem II is het seizoen goed begonnen. Met 6 uit 9 kun je spreken van een mooie start. De wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-3 winst) ging gepaard met goed voetbal, tegen Vitesse (0-2 verlies) kon Willem II geen potten breken en de wedstrijd tegen Fortuna Sittard leverde in ieder geval drie punten op. Met name de tweede helft tegen Fortuna was niet best. Tegelijkertijd werd in die wedstrijd duidelijk dat Willem II makkelijk doelpunten maakt. Spits Pavlidis is met 4 doelpunten in 2 wedstrijden duidelijk op dreef. Knap staaltje scouting. FC Emmen is het seizoen begonnen met twee nederlagen en één overwinning. Afgelopen zaterdag wist de ploeg met 2-0 te winnen van SC Heerenveen.

Een tegenvaller voor Willem II is de langdurige blessure van Lewis. Door een gescheurde kruisband zal de verdediger lang niet inzetbaar zijn. Zijn positie kan worden overgenomen door Dankerlui. Daarnaast is het te hopen dat er de komende week nog spelers worden aangetrokken.

De laatste editie van Willem II – FC Emmen was er een om snel te vergeten. In een matige wedstrijd verspeelde Willem II een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk verloor de ploeg met 2-3. Mede door die nederlaag slaagde de Tricolores er niet in om deel te nemen aan de play-offs om Europees voetbal.

Gaat het Willem II lukken om zaterdag te winnen in het eigen stadion? Willem II slaagt er de laatste tijd vooral in om buitenshuis veel punten te halen. Het Brabants Dagblad schreef daarover:  In die laatste dertien uitduels in de eredivisie verzamelde Willem II liefst 28 punten Ter vergelijk: de laatste dertien thuiswedstrijden leverden de ploeg van Adrie Koster slechts 15 punten op.

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther, Dankerlui, Holmén, Peters, Heerkens, Saddiki, Llonch, Vrousai, Nunnely, Pavlidis en Köhlert

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
WillemIIOosterhout
Gast
WillemIIOosterhout

Vanavond gewoon koppositie!

Wel heel benieuwd waar de beloofde directe versterkingen blijven…..

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Lekker weertje, en nagenoeg uitverkocht. Wat willen we nog meer ?!
Zou vanavond rond 20:20 wel willen horen: 🎶wij staan bovenaan,🎶en wij staan bovenaan🎶

COME ON WILLEM II 🇳🇱❤🇳🇱

OT-013
Lid
OT-013

Off Topic…Ramselaar gaat terug naar FC Utrecht meldt Voetbalzone zojuist….
Weer een streep door een interessante speler voor ons helaas….

Frietmet
Lid

Zelfde bron meldt ook dat Emanuelson nu weg mag. zou hier prima als linksback kunnen spelen lijkt me? Bij gebrek aan beter..

Ambities zijn goed maar als Willem II en Utrecht op zeflde speler azen dan trekken we toch echt nog aan het kortste eind

Henkie013
Lid
Henkie013

Willem II was in gesprek met Verdonk voor de linksbackpositie, maar koos voor Twente. Bron
https://youtu.be/W4iI1vX2ro0?t=14

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Ik denk dat Willem II zelf afgehaakt is in deze, want hij gaat maar tot januari bij FC Twente spelen en daarna naar Amerika (LA Galaxy). Denk niet dat Willem II dat zag zitten.

Ravio
Lid
Ravio

Blij toe… Waardeloze speler…

Shoukov
Lid
Shoukov

koos Willem II voor Twente? Da’s niet best

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

@ tilbo

“Met 6 uit 9 kun je spreken van een mooie start….”(staat er). Hmmmmmm ik hoop toch echt dat het meer wordt dan 6 uit 9 als we nu al 6 uit 3 hebben.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Er waren tot nu toe 9 punten te behalen. 6 uit 9 dus.

SargentD
Lid
SargentD

Inderdaad Carlos, op zijn Vlaams. smile

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Dat gebeurt nooit zo hoor…. “Tilbo-style” dus?

Relativist
Lid
Relativist

Volgens mij is het dan 6 op 9.

SargentD
Lid
SargentD

Klopt, maar het is weekend, dus we zèn nie de moeilijkste vandaag.

OT-013
Lid
OT-013

Als we allemaal weer achter onze ploeg gaan staan moet het toch lukken om de 3 punten in Tilburg te houden! OK, we missen Lewis en er moeten nog spelers bij. Maar dan nog moeten wij met alle respect voor FC Emmen wel kunnen winnen. Met onze KPN voorhoede en Vrousai op 10 heb ik er wel vertrouwen in!

Korvelsekruik
Lid
Korvelsekruik

Vooral de uitwedstrijden ja! Er was toch een hele lange periode dat we never nooit een uitwedstrijd wonnen… Daar hebben de volle uitvakken een hele grote rol in gespeeld. Nu thuis nog de volle punten vaker houden tegen teams waar we uit ook van winnen en dan wordt het gewoon een mooi seizoen

Boetekleed
Gast
Boetekleed

Gelijkspel zou prima zijn met deze selectie! Emmen komt hier voor de volle winst, dit win je niet zo 1,2,3. Het zal in ieder geval beter moeten dan Fortuna uit de tweede helft!

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Gelijkspel prima?? Thuis moet je gewoon winnen van Emmen ongeacht wat voor selectie je hebt.

Boetekleed
Gast
Boetekleed

Vind ik ook wel, maar ik merk dat de meeste verwachten dat we wel even winnen en die houding staat me niet zo aan. Bij verlies zal Tilbo weer vol staan van de zorgen en dan is het te laat. We hebben nog 1 week te gaan en onze selectie is nog zo krap als iets, ik maak me serieuze zorgen bij blessures of schorsingen + het feit dat je nog steeds geen aanvallende middenvelder hebt wat in de Willem II 4-3-3 formatie echt essentieel is. Normaliter ben ik echt vaak positief, maar ik heb me (ondanks de stand) sinds… Lees verder »

FranSol1896
Lid
FranSol1896

Ik zeg niet dat we wel even gaan winnen, maar vind wel dat je als Willem II zijnde, club die wil doorgroeien naar linkerrijtje, thuis verplicht bent om te winnen van Emmen. En ik maak me qua selectie pas zorgen als het 3 september is en er niks bij is gekomen. Maar ik heb vertrouwen in Joris Mathijsen dat dit nog wel goed gaat komen. Ik had ook het liefst de selectie al rond gehad en ik weet zeker dat ze er bij Willem II ook zo over denken, maar we zijn Willem II en kwaliteit komt niet zomaar aanwaaien.… Lees verder »

Boetekleed
Gast
Boetekleed

Nu Dankerlui de komende periode in de basis zal staan voor Lewis, heb je nog weinig troeven over die eredivisie-waardig zijn. Inderdaad heeft Joris nog een week de tijd, maar de tijd begint nu toch wel te dringen om nog 3/4 (basis)spelers aan te trekken.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Dat weten we nu wel dat we nog maar 1 week hebben….gauw je boetkleed aantrekken voor dit repeterende verhaal.

mofo
Gast
mofo

Helenaal mee eens. Virtueel staan we er goed voor. Maar wedstrijd tegen Vitesse ( 1 magsr schot op goal ) en Sittard ( met de rug tegen de muur ) hebben wel laten zien dat er heel veel creativiteit mist. Ben echt van mening dat ze Crowley nooit hadden mogen verkopen! Als er over een week geen vervanger is dan mag je dat Mathijssen zeker aanrekenen!

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

speler die maar één droom/doel had, terug naar de Engelse velden tegenhouden als er een mooie kans voor hem aandient werkt ook niet, dan hadden we nu met een teleurgestelde en ontevreden Crowley gezeten die op halve kracht zijn contract uitdient en dan zo de deur uit loopt….

Bomba
Lid
Bomba

Deels eens met je. Maar had Crowley hier nog een seizoen gespeeld in de basis, had hij zich nog meer in de picture kunnen spelen. Nog los van de gunstigere financiële afspraken die hij voor zichzelf had kunnen maken.
De transfermarkt ligt gewoon te lang open in relatie tot de competitie. Daar zou, net als in Engeland naar moeten worden gekeken.
Maar toch, ik hoop dat Mathijsen er weer iets van weet te maken met een aantal verrassingen.
Willem II is toe aan een meer structurele positie in het linkerrijtje.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Dit wordt gewoon een erg lastige wedstrijd. Emmen speelt uit altijd erg compact en vanuit een goede organisatie. Aan ons de taak om daar doorheen te voetballen. Nunnely en Kohlert zullen weinig ruimte achter de verdediging gaan krijgen dus aan hen de taak om vanuit een individuele actie iets te creëren. Ben vooral heel erg benieuwd hoe we voetballend op het middenveld voor de dag gaan komen. Wij moeten nu het spel maken, aan Saddiki en Llonch de taak om het tempo hoog te houden en snel het spel voorwaarts te verplaatsen. Heb er zin in!!

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Wij moeten eens een keer niet het spel maken. Geef Emmen maar het idee dat er wat te halen valt en dan messcherp counteren. We hebben er de snelheid voor!

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Probleem daarmee is dat Emmen een punt waarschijnlijk prima vind. Als wij Emmen het spel laten maken dan ontstaat er een verschrikkelijk saaie wedstrijd waarin niks gaat gebeuren…

Joopie
Gast
Joopie

Ik heb van de week Gladon in zien vallen, die had niet veel snelheid kan ik jou vertellen. Pavlidis is ook niet de snelste, dus met jouw strategie wordt het meer een 4-4-2 formatie met Che en Kohlert/Vrousai voorin.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Joopie

Als je denkt dat we met Gladon de blanke uitvoering van Usain Bolt hebben binnen gehaald heb je het toch mooi mis. En hij zal het ook niet echt van z’n techniek moeten hebben. Gladon is een man voor in de 16 en daar moet ie ballen krijgen en daar moet je hem op beoordelen tot op heden heeft hij daar nog geen ballen gehad

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Iedereen op de tribune betaald voor spektakel. Om te slapen blijf ik liever thuis. Aanvalluhh.
Anders kan ik beter in Eindhoven gaan zitten.

Korvel1896
Lid
Korvel1896

@tovenaar, als je iedere week tussen die downies uit ehv wilt zitten moet je lekker daar iedere week op de tribune gaan zitten, aan jou missen we niks.

Derijdenderechter
Gast
Derijdenderechter

Hier is maar 1 passende reactie mogelijk: kut Eindhoven !

Pilske
Lid
Pilske

Zaterdag 3 punten, komende week 3 aanwinsten en we gaan feyenoord en Heracles ook een pak rammel geven….

Frietmet
Lid

Komende week is Feyenoord.