Coming up: Willem II – FC Dordrecht

13
1824

Veilig!!! Eigenlijk twijfelde er niemand er echt nog aan, maar met 35 punten uit 27 wedstrijden kan de champagne van de kurk. Of toch nog niet? Bij bekerwinst van cupfighter PEC Zwolle verschaft plek 8 op de ranglijst immers toegang tot de playoffs voor Europa League deelname en laat ons aller Willem II nu nog maar 1 puntje achter staan op plek 8!

Alle reden dus om de champagne nog even niet te ontkurken, maar in de laatste 7 wedstrijden alles te geven om wellicht nog een prachtig toetje af te dwingen na deze tot op heden geweldig verlopen competitie.

Tegenstander zaterdag is de inmiddels gedoodverfde degradatie-kandidaat FC Dordrecht. Vorig jaar samen met Willem II de smaakmakers van de Eerste Divisie die beiden volledig terecht promotie afdwongen. Dat Dordt bijna de gehele competitie al onderaan staat verbaasd niemand als men kijkt naar de begroting van de club. Te prijzen valt dat men geen onverantwoorde risico’s heeft genomen om er maar in te blijven. Ondanks de huidige stand op de ranglijst zijn de Schapenkoppen geen ploeg om te onderschatten. Met regelmaat wordt er heel aardig gevoetbald en zodra Willem II ploegen gaat onderschatten kan het tegen elk elftal mis gaan.

Met het ultieme doel in het achterhoofd is het zaak om deze partij om te zetten in 3 punten! Met het lastige programma van Twente en Cambuur (huidige nummer 8 en 9) kan je dit weekend een goede stap in de richting zetten. De laatste weken voetbalt Willem II beter en beter en vorige week werd het eveneens verrassend goed presterende Excelsior betrekkelijk eenvoudig en zakelijk aan de kant gezet. Zaak om dit prima resultaat in een uitwedstrijd een passend vervolg te geven! Scherpte, concentratie en GEEN ONDERSCHATTING zijn de ingrediënten voor 3 punten aanstaande zaterdag!

Naast alle zaken OP het veld is het hoog tijd dat er nu ook BUITEN het veld knopen doorgehakt gaan worden. Na de contractverlenging van Stijn Wuytens en coach Jürgen Streppel is het (te) lang stil gebleven. Met het vastleggen van Carlos Aalbers als nieuwe technisch verantwoordelijke man lijkt het startsein gegeven om daadwerkelijk de korte, middellange en lange termijn vorm te gaan geven. Aalbers begint maandag a.s. officieel aan zijn klus in Tilburg en hopelijk heeft hij de afgelopen weken zijn huiswerk al redelijk gedaan.

Dat zaterdag het “Wij gaan Europa in” maar mag klinken in het Koning Willem II stadion!

Vermoedelijke opstelling Willem II:

Lamprou; vd Struijk, Wuytens, Peters, Dijks; Wuytens, Haemhouts, Messaoud; Ondaan, Armenteros, Cabral

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments