MATCHDAY: Willem II – Excelsior (Kassa vanaf 19.15 uur open)

9
1510

Vanavond neemt Willem II het op tegen de Kralingers van Excelsior. De wedstrijd zal om 20:45 in gang worden gezet en staat onder leiding van de heer Van den Kerkhof. Gevlagd wordt er door De Vries en Vandeursen. Aan de heer Berben de taak om het bordje omhoog te houden bij wissels en het ingaan van de blessuretijd.

Het affiche van zaterdag zal voorafgaand aan het seizoen door menig zelfbenoemde kenner als regelrechte degradatiekraker zijn betiteld. Niets is echter minder waar. Willem II en Excelsior spelen vrank en vrij, durven brutaal de aanval te zoeken en wisten hiermee reeds een zeer verdienstelijk puntenaantal bij elkaar te ballen. Onze club staat op een twaalfde positie met 16 punten, Excelsior moet het met één puntje minder en één plekje lager doen. Hoewel het dringen op de ranglijst is, zal de objectieve waarnemer moeten constateren dat niet handhaving, maar het linkerrijtje momenteel een reëlere inzet van deze wedstrijd is. Dit is voor beide ploegen een groot compliment waard.

Vorig seizoen speelde de ontmoeting tussen de Trots van het Voetballand en de oud-papiervereniging zich een niveautje lager af. Op 21 december van het vorige jaar trok Excelsior in het Koning Willem II Stadion met 0-1 aan het langste eind door een doelpunt van Lars Veldwijk. De smadelijke nederlaag mocht op het conto van de fabelachtig keepende Kralingse doelman worden geschreven. Deze Jordy Deckers zal er zaterdag echter niet bij zijn. De onfortuinlijke sluitpost werd na een uiterst ongelukkig optreden in de start van het huidige seizoen verdrongen door Gino Coutinho en naar de bank gedirigeerd. De revelatie van Excelsior is zonder twijfel de 19-jarige Carlo de Reuver. De jonge aanvaller viel de laatste twee wedstrijden kort voor tijd in en bezorgde zijn werkgever beide keren een punt. Volgens trainer Marinus Dijkhuizen komt een basisplaats echter te vroeg, waardoor we zaterdag hooguit moeten vrezen voor een late invalbeurt.

De noeste arbeid die de Tricolores wekelijks op de mat leggen, blijkt geen negatieve weerslag op de fysieke gesteldheid van onze spelers te hebben. Willem II ervaart momenteel de luxe van een volledig fitte selectie. Trouwe bezoekers van de trainingen hebben kunnen vaststellen dat Jurgen Streppel naar alle waarschijnlijkheid dezelfde elf spelers de wei instuurt als bij de onterechte nederlaag in Den Haag. Dit houdt in dat Terell Ondaan opnieuw op de bank zal beginnen.

Willem II wist regelmatig te stunten tijdens het loodzware programma van de eerste speelronden. Op papier maken we momenteel een lichtere serie door, maar de wedstrijden tegen Cambuur en ADO bewezen dat hier absoluut niet lichtzinnig over gedacht mag worden. Ondanks de voortvarende start zal Willem II iedere week opnieuw moeten knokken voor de punten. De krachtmeting van zaterdag zal meer duidelijkheid scheppen in de vraag waar we nu écht staan. Dit maakt van Willem II – Excelsior een even interessante als spannende pot. Aan iedereen met een Rood-Wit-Blauw hart: heel veel succes!

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments