MATCHDAY: Willem II – Excelsior (kassa vanaf19.15 uur open)

16
1706

Zaterdag speelt Willem II de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Een belangrijke wedstrijd. Een overwinning zou betekenen dat Willem II definitief kan spreken van een zeer goede start van het nieuwe seizoen.

Na een ongelukkige start tegen VVV herpakte Willem II zich goed dankzij overwinningen tegen FC Groningen en Heracles. De 5-0 overwinning tegen Heracles deed de harten van de supporters sneller kloppen. Zulk aanvallend voetbal met veel druk op de tegenstander is al lang niet meer vertoond in het Koning Willem II stadion. Willem II speelde absoluut om te winnen. Het eindeloos rondtikken van de bal was verleden tijd. Een week later hanteerde de Tricolores dezelfde speelstijl tegen PSV; dat pakte achteraf gezien minder goed uit. Of viel dat eigenlijk wel mee? Willem II startte goed en kreeg direct een kans via Fran Sol, die de bal op de paal schoot. Niet veel later stond het echter 2-0: een zondagsschot en een fout van Dankerlui veroorzaakten die score. Als die score na 10 minuten op het bord staat, weet je eigenlijk al dat je een verloren wedstrijd speelt. Toch was het positief te noemen dat Willem II óók in zulke wedstrijden wil voetballen, hoe naïef het overkwam. Adrie Koster sprak dan ook terecht van een ‘leerzame’ avond.

Excelsior is het seizoen, met een gepromoveerde fysiotherapeut, aardig begonnen. De ploeg haalde het eerste punt binnen tegen Fortuna en bezorgde zichzelf de eerste driepunter door te winnen van NAC. In de laatst gespeelde Eredivisiewedstrijd verloren de Rotterdammers kansloos van ADO.

Met hetzelfde spel als tegen Heracles kan Willem II het elke tegenstander ontzettend moeilijk maken. Toch zal het niet makkelijk worden: Willem II heeft thuis de afgelopen elf jaar niet gewonnen van Excelsior. Hopelijk staat de teller van het aantal jaren morgen rond 22:30 weer op 0.

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments