MATCHDAY: Willem II – Excelsior (kassa vanaf19.15 uur open)

16
1654

Zaterdag speelt Willem II de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Een belangrijke wedstrijd. Een overwinning zou betekenen dat Willem II definitief kan spreken van een zeer goede start van het nieuwe seizoen.

Na een ongelukkige start tegen VVV herpakte Willem II zich goed dankzij overwinningen tegen FC Groningen en Heracles. De 5-0 overwinning tegen Heracles deed de harten van de supporters sneller kloppen. Zulk aanvallend voetbal met veel druk op de tegenstander is al lang niet meer vertoond in het Koning Willem II stadion. Willem II speelde absoluut om te winnen. Het eindeloos rondtikken van de bal was verleden tijd. Een week later hanteerde de Tricolores dezelfde speelstijl tegen PSV; dat pakte achteraf gezien minder goed uit. Of viel dat eigenlijk wel mee? Willem II startte goed en kreeg direct een kans via Fran Sol, die de bal op de paal schoot. Niet veel later stond het echter 2-0: een zondagsschot en een fout van Dankerlui veroorzaakten die score. Als die score na 10 minuten op het bord staat, weet je eigenlijk al dat je een verloren wedstrijd speelt. Toch was het positief te noemen dat Willem II óók in zulke wedstrijden wil voetballen, hoe naïef het overkwam. Adrie Koster sprak dan ook terecht van een ‘leerzame’ avond.

Excelsior is het seizoen, met een gepromoveerde fysiotherapeut, aardig begonnen. De ploeg haalde het eerste punt binnen tegen Fortuna en bezorgde zichzelf de eerste driepunter door te winnen van NAC. In de laatst gespeelde Eredivisiewedstrijd verloren de Rotterdammers kansloos van ADO.

Met hetzelfde spel als tegen Heracles kan Willem II het elke tegenstander ontzettend moeilijk maken. Toch zal het niet makkelijk worden: Willem II heeft thuis de afgelopen elf jaar niet gewonnen van Excelsior. Hopelijk staat de teller van het aantal jaren morgen rond 22:30 weer op 0.

Unable to load Tweets

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dennis de Kat
Gast
Dennis de Kat

Wat zijn dankerlui en lewis slecht zeg. Waardeloze wedstrijd!

heerkensfc
Gast
heerkensfc

Wordt gewoon 0-2 / 3 voor excelsior. Wat een drama weer.

heerkensfc
Gast
heerkensfc

Toch gelijk gekregen. Ploeg staat weer met beide benen op de grond. Euforie weer in de ijskast. Excelsior 1 keer in de problemen maar.

Losnarf
Gast
Losnarf

Denk dat we vanavond met 4 a 5 0 winnen.

Snorro
Gast
Snorro

Ik denk dat het 3 of 4-1 wordt. Kan er helaas niet bij zijn. Als er mensen zijn die een stream hebben hoor ik het graag.

Lex
Lid
Lex

Morgen gaan we 3 punten pakken. Met dit elftal, onze speelwijze en onze bedoelingen gaan we Excelsior kloppen. Ik begrijp de aarzeling van andere supporters als we naar de statistieken kijken, maar geloof me (ik heb tenslotte in de jeugd met Adri gevoetbald), met deze coach wordt het een totaal ander verhaal dan de afgelopen ontmoetingen. Hopelijk met het spel als tegen Heracles, dan wordt het een pot vol genot!
Come on Willem II !!!

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Al jaren een lastige tegenstander, het is te hopen dat ze met dezelfde inzet en beleving spelen als tegen Heracles, dan komt het goed.

heerkensfc
Gast
heerkensfc

Benieuwd of Meissner speelt. Na de wedstrijd tegen PSV verwacht ik dat hij centraal gaat spelen en Lewis weer naar rechts. We zullen zien.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Hoop inderdaad ook dat we Lewis weer langs de lijn zien denderen. Hij heeft het prima gedaan centraal maar Dankerlui op back is toch wel beduidend minder dan Lewis.

Snorro
Gast
Snorro

Speelde anders top tegen Heracles. Tegen bergwijn gaat Lewis er ook af.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Verwacht dat koster met de zelfde 11 gaat straten als tegen PSV er is geen reden om na een wedstrijd dat het minder ging achterin in omdat meteen te veranderen zal koster denken denk ik. En kan me in die viesie dan wel vinden. Meissner gaat ze kansen nog wel krijgen en het is aan hem om ze dan met beiden voeten aan te grijpen

John Nr1
Lid

Dit is een sleutelwedstrijd !!
Win je dan hou je de positieve vibe inclusief mooie klassering vast. Bij verlies staat er weer onnodig veel druk op Sittard uit.

Ongelooflijk veel zin in avondje Willem II …geweldige sfeer weg zette

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

De 1e belangrijke wedstrijd van 3 Excelsior Fortuma de Graafshap. In het verleden genoeg mee gemaakt dat we juist in dit soort wedstrijden laten af weten. 7 punten moet je toch minimaal halen zonder de tegenstanders te kort te doen. Wil je buffer op bouwen zijn die 7 punten geen overbodige luxe. En de steun van de 12e man is hier ook bij nodig..ook als we achterkomen.

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II🔴⚪🔵

Frietmet
Lid

7 punten zou prachtig zijn.

Losnarf
Gast
Losnarf

Worden 9 punten

dn Baaierd
Lid

Maar dan het liefste wel beginnen met 3😉