MATCHDAY!! Eindelijk weer 3 punten?

12
2608

Vanavond staat er weer een heuse 6-puntenwedstrijd op het programma. Excelsior thuis. Vorig jaar lukte het ons om vier punten aan de tweedstrijd over te houden, maar werden de punten in Tilburg wel gedeeld. Een penalty van Armenteros moest redding brengen om een 0-1 achterstand goed te maken. Uit werd een 3-2 overwinning over de streep getrokken.

Bij verlies vandaag loopt de achterstand op Excelsior (momenteel op de 12e plek) op tot acht punten. Met FC Twente – SC Heereveen, Roda JC – ADO Den Haag en NEC – De Graafschap vecht het hele rechterrijtje (met uitzonder van AZ en Cambuur) onderlinge duels uit en zou een overwinning van de Tricolores wel eens heel hard nodig kunnen zijn om aansluiting te (blijven) vinden bij “de middenmoot van het rechterrijtje”.

Terug naar de orde van de dag… De (slechte) resultaten. 2-1 verlies, 2-2 gelijk, 2-1 verlies, 1-0 verlies, 2-2 gelijk, 3-1 winst, 1-0 verlies, 1-0 verlies, 0-0 gelijk, 3-0 verlies, 1-1 gelijk. Conclusie, 11 gespeeld, 7 punten. 10 doelpunten voor, 16 tegen. Alle verloren wedstrijden (m.u.v. Ajax-uit) verloren met 1 doelpunt verschil.

Bij slechte resultaten horen discussies en hoe slechter het resultaat, hoe drastischer de maatregelen moeten zijn… Overschakelen naar 4-4-2, het contract van Frank van der Struijk ontbinden, alle Ajacieden buitengooien, Aalbers ontslaan en Streppel terug op die positie, zomaar een greep uit de “oplossingen” voor onze vormcrisis die ik op Tilbo de revue heb zien passeren.

Waar voorafgaand aan het seizoen het kwaliteitsverlies wel mee leek te vallen, moeten we na 11 speelronden (1/3 van de competitie) concluderen dat we 7 plaatsen lager staan dan vorig jaar rond deze periode. Om de winterstop met hetzelfde puntenaantal te bereiken, dienen er de komende zes wedstrijden nog 13 punten worden gepakt. Dat moet dan gebeuren tegen Excelsior (T), PSV (T), FC Twente (U), SC Cambuur (U), ADO den Haag (U) en Roda JC (T). Niet onmogelijk… toch?

Ik ben nog niet in mineur. Op zich zit er best voetbal in deze ploeg. Ze hebben alleen net wat “geluk” nodig om een keer een goede uitslag weg te zetten. En zeg nu zelf? <moedinpraten on> Peters kan Van Weert toch wel hebben? En die aanvallers worden toch ook niet bang van Mattheij en Brito? Laat staan dat we het op het middenveld af gaan leggen tegen Kruijs en Stans…Gewoon een 3-0 en geen billenknijpen het laatste kwartier. Ik heb er vertrouwen in zaterdag. <moedinpraten off>

Streppel staat er niet bekend om dat hij rigoureus ingrijpt in zijn selectie en er zijn geen schorsingen dus ik verwacht een gelijke opstelling als afgelopen vrijdag tegen Heracles.

Lamprou, Van der Struijk, D. Wuijtens, Peters, Koppers, Ojo, S. Wuijtens, Falkenburg, Andersen, Nemec, Zivkovic.

Een zaterdagavondwedstrijd, 19:45, vrije verkoop tegen een “op papier” zwakkere/ gelijkwaardige tegenstander. Garantie voor een goeie sfeer? Hup Willem II!

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments