MATCHDAY: Willem II-De Graafschap

11
1916
Stijn Wuijtens getackeld door Bannink die later met rood het veld af moest. (foto: Toin Damen)

Vanavond betreden Willem II en De Graafschap om 19.45 uur de grasmat van het Koning Willem II-stadion voor een heuse degradatiekraker. Over het belang van deze wedstrijd kunnen we kort zijn. Willem II moet deze wedstrijd winnen. Punt. De clubs die rond Willem II op de ranglijst staan beginnen punten te pakken, terwijl Willem II het na de winterstop moet doen met slechts 3 schamele puntjes uit 5 relatief eenvoudige wedstrijden, zeker wanneer je kijkt welke wedstrijden er nog aan komen. Hierdoor is de degradatiestreep Willem II tot op 2 punten genaderd. Eigenlijk is dit schandalig wanneer je ziet wat voor team Willem II op de been kan brengen.

Het manco is makkelijk aan te wijzen. Verdedigend is er weinig op aan het merken. Mede dankzij onze Griekse held is het aantal tegendoelpunten tot op heden beperkt gebleven tot 30. Een prima score voor een degradatiekandidaat. Nee, het probleem ligt voorin. Na de winterstop werden nog maar 2 doelpunten gemaakt en het laatste doelpunt dat niet uit een standaardsituatie werd gescoord dateert alweer van 28 november 2015. Hopelijk is onze nieuwe spits Ogbeche inmiddels redelijk gewend en weet hij er een paar in te peren.

Jurgen Streppel heeft vanavond in ieder geval wat meer keuzemogelijkheden. Het was even schrikken toen wij supporters vorige week vrijdag de opstelling onder ogen kregen. Geen Peters. Geen Wuytens. En geen Struijk, maar dat was bekend. Streppel stuurde noodgedwongen een gelegenheidsdefensie de wei in met nota bene Vd Velden als rechtsback. Een groot succes was dat niet. Het was een klein wonder dat Willem II toch de nul wist te houden. Morgen lijkt ons vast centrale verdedigingsduo weer van de partij te zijn en ook Struijkie zal in de basis terugkeren na een scoren. Onze nieuwste aanwinst Anouar Kali is nog niet speelgerechtigd. Het is even afwachten of Streppel Vd Velden op het middenveld of in de aanval een basisplaats geeft of dat hij vasthoudt aan Ojo, Haemhouts en Falkenburg op het middenveld en Ogbeche, Andersen en Hupperts voorin.

De Graafschap dan. Eigenlijk kunnen we alleen maar respect hebben voor dit clubje. Kwalitatief hebben ze de minste selectie, hetgeen niet zo vreemd is wanneer je bedenkt dat de ploeg vorig jaar na een 6e plaats “per ongeluk” en met veel gelukt promoveerde. De promotie heeft de club goed gedaan. De bestuurlijke puinhoop en onrust die de club de afgelopen jaren in haar greep hield lijkt enigszins naar de achtergrond geraakt. De ploeg levert een wereldprestatie wanneer ze niet degraderen. Aan het begin van het seizoen leek het erop dat De Graafschap al zo ongeveer in februari zou zijn gedegradeerd. Uit de eerste serie wedstrijden werden slechts 2 punten behaald, totdat opeens in Leeuwarden van Cambuur werd gewonnen. Dit bleek de opmaat voor een aardige serie en heeft ertoe geleid dat De Graafschap Cambuur inmiddels tot op 1 punt is genaderd. De Graafschap hoopt deze opmars voort te zetten en krijgt hierbij hulp van een oude bekende. Piotr Parzyszek speelde eerder al 2 jaar voor De Graafschap en haalde hierin een aardig moyenne van 26 doelpunten in 48 wedstrijden. Hij keert terug op het oude nest.

Taak voor de Tricolores om de opmars van De Graafschap een halt toe te roepen en een overwinning binnen te slepen. Eerder dit seizoen leek het er op dat dit zonder enige moeite zou lukken. Willem II kwam op de Vijverberg met 0-2 voor, kreeg een gigantische kans op 0-3 en zag De Graafschap met 10 man verder moeten. Kat in het bakkie, zou je zeggen. Helaas ging het op het einde nog gruwelijk mis en wist Vincent Vermeij in blessuretijd de 2-2 binnen te koppen. Zuur en duur puntverlies, zeker wanneer je naar de huidige stand op de ranglijst kijkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments