MATCHDAY: Willem II – Cambuur

17
2547

De winterstop is in zicht, maar ontspannen naar de Kerstdagen toewerken zit er voor Willem II niet in. Na de verdiende overwinning in Enschede volgt vandaag de tweede wedstrijd uit de Serie van de Waarheid. Tegenstander in het Koning Willem II Stadion is SC Cambuur. Om half één wordt de bal aan het rollen gebracht. Het duel staat onder leiding van arbiter Dennis Higler. De heren Van Zuilen en Bluemink vlaggen en Martens is de vierde official.

Aan Willem II de taak om de perikelen in het hoofdgebouw voor even van zich af te zetten. Met FC Twente, Cambuur, ADO Den Haag en Roda JC treft onze club een serie tegenstanders waartegen punten gepakt moeten worden. Bij een gunstig verloop kunnen we zomaar als middenmoter aan de kalkoen. Met de winspartij in de Grolsch Veste is de eerste horde genomen en hebben we de nacompetitieplakken in ieder geval voorlopig achter ons gelaten.

Met Cambuur treffen we een kwakkelende tegenstander. De Leeuwarders verrasten positief in hun eerste eredivisiejaargang en wisten vorig jaar met soms sprankelend voetbal ook het tweede, traditioneel lastige, seizoen op het hoogste niveau probleemloos te overleven. Cambuur finishte uiteindelijk als twaalfde na maandenlang in het linkerrijtje gebivakkeerd te hebben. Inmiddels zijn de wittebroodsweken duidelijk voorbij. Murphy’s Law heeft zijn intrede gedaan in Leeuwarden, met de thuisnederlaag tegen De Graafschap van vorige week als voorlopig dieptepunt. De ploeg van Henk de Jong, wiens positie aan een zijden draadje lijkt te hangen, is terug te vinden op een troosteloze zeventiende positie en heeft als enige eredivisionist nog geen enkele wedstrijd winnend afgesloten. Voor Cambuur lijkt het treffen aan de Goirleseweg een van de laatste kansen om het tij te keren. Van onderschatting van onze zijde mag daarom geen enkele sprake zijn. Aan de editie van vorig seizoen hield Willem II op de valreep een punt over en mocht daarmee in zijn handen wrijven.

Onze club moet het zondag doen zonder Robbie Haemhouts, die pas na de winterstop weer in actie lijkt te kunnen komen. Ook Funso Ojo is moet verstek laten gaan met een lichte knieblessure. Het moment kon ongelukkiger; de middenvelder zou sowieso geschorst zijn door zijn gele kaart in Enschede. Aanvoerder Peters is gelukkig tijdig hersteld van zijn kwetsuur in Twente om aan de aftrap te verschijnen. Cambuur moet het doen zonder de geblesseerde doelman Nienhuis en de geschorste Marvin Peersman. Ook voor Martijn Barto komt zondag waarschijnlijk te vroeg. Furdjel Narsingh is nog een vraagteken. De tot voor kort geblesseerde sterkhouder Bartholomew Ogbeche is net op tijd fit en zal hoogstwaarschijnlijk in de basis starten.

Een overwinning. Een belangrijke stap richting lijfsbehoud. Dat zouden de beste antwoorden zijn op een week waarin randzaken en gedoe op de burelen het nieuws over onze club domineerden.

‘T hoofd steeds koel, voor het doel, dan kan je niets gebeuren.

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments