MATCHDAY: Willem II – AZ (20.00 uur)

146
6888
Mike Trésor aangever van de 1-0 door Sebastian Holmén (foto: (c) Toin Damen)

De interlands zijn weer achter de rug en dus kunnen we door met de competitie. Op de vraag of de interlandbreak Willem II goed uitkwam of niet gaf trainer Petrovic als antwoord dat hij dat niet wist. Enerzijds zat Willem II in de flow maar anderzijds had het iedereen veel energie gekost. Die flow is er hopelijk nog steeds, Willem II blijft tenslotte ongeslagen in haar vijf laatste wedstrijden (zes als je de vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord meeneemt). In de vorige wedstrijd, uit in Arnhem, werd onverwacht maar oververdiend een punt gescoord. En met AZ komt een tegenstander naar Tilburg die ons de laatste jaren goed ligt. Eerder dit jaar in Alkmaar leek de ploeg van toen nog trainer Adrie Koster ook hard op weg naar een stunt. De 2-0 voorsprong kon toen echter niet vastgehouden worden.

De elf die gaan spelen zullen waarschijnlijk dezelfde elf zijn als in de laatste wedstrijden, grootste vraagteken daarin is wellicht Pavlidis die pas gisterenavond terugkeerde uit Griekenland. Een andere mogelijke verandering is Dries Saddiki, Saddiki zal na de interlandbreak nog fitter zijn en graag willen spelen. Petrovic liet in zijn wekelijkse interview duidelijk merken fan te zijn van Saddiki maar niemand zal ontkennen dat Wesley Spieringhs het op die positie ook uitstekend doet. Jordens Peters ontbreekt helaas wel in de selectie, onze aanvoerder heeft opnieuw last van zijn knie.

Tegenstander AZ heeft ondertussen de weg naar boven gevonden in de Nederlandse competitie. Na een mislukte start met veel puntverlies in de laatste minuten worden de meeste wedstrijden nu weer gewonnen. De laatste wedstrijd van de ploeg uit Alkmaar was een 2-0 thuisoverwinning op PSV. Door deze overwinning is AZ in punten gelijk komen te staan met PSV, slechts het doelsaldo zorgt er nog voor dat AZ niet tweede staat. AZ zal gewaarschuwd naar Tilburg komen, ze hebben gezien dat Willem II in vorm is en de selectie huisvest nog een groot aantal spelers dat uit het team dat in de vorige twee seizoenen vier van de vijf wedstrijden tegen Willem II verloor.

De aftrap van de wedstrijd Willem II is morgenavond om 20:00. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Kevin Blom. De uitzending op ESPN 3 begint om 19:30.

Abonneren
Abonneren op
guest
146 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments