MATCHDAY: Willem II – AZ

9
1364

Zondagmiddag nemen de Tricolores het op tegen AZ. Om kwart voor vijf wordt de bal aan het rollen gebracht in het Koning Willem II Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Higler. Sander van der Eijk fungeert als VAR.

Afgelopen zondag zorgde een onnodige, teleurstellende en late nederlaag in Utrecht ervoor dat onze club terugzakte naar de drukbevolkte middenmoot. Om aansluiting te houden bij de subtop moeten er de komende weken punten gehaald gaan worden. Met AZ treffen we echter een allesbehalve zwakke tegenstander. De Alkmaarders bezetten de derde plaats op de ranglijst met slechts één punt minder dan de gezamenlijke koplopers Ajax en PSV. In tegenstelling tot de dakconstructie van het AFAS Stadion maakt de ploeg van Arne Slot een zeer solide indruk en legt geregeld aantrekkelijk voetbal op de mat. Alleen de thuiswedstrijd tegen Groningen en het bezoek aan Arnhem leverden dit seizoen geen driepunters op. Afgelopen donderdag mocht grootmacht Manchester United niet ontevreden zijn met een doelpuntloos gelijkspel in het Europa League-duel in Den Haag. Een knap resultaat nadat tien AZ’ers een ronde eerder ook al een zwaarbevochten punt meenamen uit Belgrado. Kortom: er is werk aan de winkel zondag.

Op basis van de laatste ontmoetingen kan AZ echter allesbehalve een angstgegner genoemd worden. Vorig seizoen leverde het tweeluik Willem II in competitieverband zes punten op. In Alkmaar zorgde Fran Sol met twee doelpunten voor een opmerkelijk eenvoudige overwinning en drie maanden later waren het Marios Vrousai en Daniel Crowley die met hun treffers drie punten op Tilburgse bodem hielden. De halve finale van de KNVB-Beker op 28 februari zou uitgroeien tot een van de mooiste momenten uit de recente clubgeschiedenis, die voor geen enkele Willem II’ers nadere uitleg behoeft.

Trainer Adrie Koster heeft aangekondigd dat Willem II zich niet zal ingraven, wat tegen het voetballende AZ tot een aantrekkelijke wedstrijd kan leiden. Justin Ogenia en reservedoelman Michael Woud hebben de ziekenboeg verlaten, maar de laatstgenoemde behoort nog niet tot de wedstrijdselectie. Bij AZ viel aanvaller Albert Gudmundsson vorige week geblesseerd uit tegen Heracles. Hij is voorlopig uit de roulatie en is er zondag niet bij.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Zekur
Lid
Zekur

Gewoon die Idrissi, Boadu, Stengs, Svensson, Mitsjeu, Koopmeiners en Dani de Wit onschadelijk maken, dan ben je al een heel eind.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

O, dat is slechts 63% van het elftal 🤡

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hoop dat nu eindelijk Nieuwkoop kan starten en dan met Nieuwkoop RB En Heerkens LB

John Nr1
Lid

Hoop ook dat Quinonez gaat starten

Wellenreuther
Nieuwkoop Peters Holmen nelom
Quinonez Llonch
Vrousai
Nunnely Pavlidis Tresor

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ John NR1

Als jij Kolhlert eruithaalt.. Dan zie ik toch liever KABANGU ipv Tresor op die positie

Franszon
Gast
Franszon

Ik snap echt niet waarom veel mensen Köhlert graag op de bank zien, deze jongen heeft toch veel meer rendement gehad dan Nunnely?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Franszon

Voor mijn hoeft Köhlert er niet uit maar als je moet kiezen tussen Tresor en KABANGU op die positie dan zou ik voor Kabangu kiezen

Frankwie
Gast
Frankwie

Alleen al vanwege zijn naam!

Huphuphup
Lid
Huphuphup

Volgens mij is (of we het nu leuk vinden of niet) Peters de zwakste schakel in de verdediging dit seizoen. Peters heeft echter (terecht) een enorme gunfactor en wordt er dus sneller afgegeven op Nelom.

Ik zou spelen met Nieuwkoop-Holmen-Heerkens-Nelom.