MATCHDAY: Willem II – AZ (vrije verkoop, kassa om 15.15 uur open)

37
1540

Zondagmiddag om 16:45 speelt Willem II een thuiswedstrijd tegen AZ. Wie naar de ranglijst kijkt, beseft maar al te goed dat dit een belangrijke wedstrijd is. Ook is dit de eerste wedstrijd van het tweeluik Willem II – AZ.

Toen Willem II de tweede seizoenshelft met twee overwinningen op een rij begon, werd al meteen gezegd dat er meer voor nodig is om je positie in het linker rijtje te kunnen handhaven. Een aantal wedstrijden later is maar al te duidelijk geworden waarom: we vinden Willem II nu terug op de 12e plek. Het gat met de nummer 16, FC Emmen, bedraagt slechts één punt. De verschillen in de middenmoot zijn dit seizoen ongekend klein.

Dat Willem II zich nu in deze positie verkeerd, heeft te maken met de drie nederlagen op een rij. Zoals wel vaker dit seizoen, waren die nederlagen onnodig. Thuis tegen FC Groningen was Willem II absoluut de betere partij. Door knullig verdedigen werd de wedstrijd echter in minder dan 5 minuten tijd weggegeven. Willem II kwam die klap niet meer te boven. De wedstrijd tegen VVV was van een redelijk niveau. Gezien de wedstrijd, had Willem II er zeker een punt uit moeten slepen. De uitwedstrijd tegen Vitesse was van een bedenkelijk niveau. Het duurde lang voordat Willem II in het spel kon komen. Na twee keer de aansluitingstreffer (de 2-1 en 3-2) te hebben gemaakt, had Willem II ook best een puntje mee naar huis kunnen nemen.

Bij tegenstander AZ zit de wereld er op dit moment rooskleuriger uit. Dankzij vijf overwinningen op een rij na de winterstop is AZ terug te vinden op de 4e plek. Het gat met nummer 3 Feyenoord bedraagt slechts twee punten, terwijl het gat met de nummer 5 een ruime 5 punten bedraagt. Die mooie reeks is onder andere tot stand gekomen door de solide verdediging: AZ kreeg na de winterstop nog geen doelpunt tegen.

Voor de stand op de ranglijst is Willem II – AZ voor met name Willem II een belangrijke wedstrijd. Daarnaast is deze wedstrijd een voorbode van de halve finale die volgende week donderdag op het programma staat.

37 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments