Coming up: Willem II – AZ

8
1495

Zondagmiddag speelt Willem II de tweede thuiswedstrijd van 2018. Tegenstander van deze middag is AZ. Door het gelijkspel tegen FC Groningen blijft Willem II onderin hangen. Lukt het de Tricolores om te stunten tegen de nummer 3 van Nederland?

Na een redelijke eerste seizoenshelft begon Willem II de tweede seizoenshelft teleurstellend. In de thuiswedstrijd tegen FC Groningen kreeg Willem II genoeg kansen, maar scoren lukte maar niet. Zoals wel vaker dit seizoen was het toen de tegenstander die wél het doel wist te vinden. Na de 0-1 speelde Willem II niet écht om te winnen. Het blijft allemaal wat vlak en zonder passie. Ligt dat aan de spelers of aan de trainer?

Volgend seizoen zal in ieder geval duidelijk worden of een andere trainer hier verandering in kan brengen; Van de Looi heeft deze week aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen. Als Van de Looi erin slaagt om Willem II dit seizoen te behoeden voor degradatie, dan heeft hij het redelijk gedaan in Tilburg. En wie weet wat het bekertoernooi ons nog kan brengen…

Bij tegenstander AZ gaat het dit seizoen voortreffelijk. Na 19 wedstrijden is de ploeg terug te vinden op de 3e plek, met vijf punten achterstand op de nummer 2 Ajax. Op de lijst van topscorers vinden we één AZ-er: Wout Weghorst. De spits staat op die ranglijst gelijk met Ogbeche. Beiden zijn goed voor 8 goals. In de heenwedstrijd van dit seizoen werd diezelfde Weghorst weggestuurd met een rode kaart. Willem II had in die wedstrijd, en zeker na de rode kaart, kansen op een gelijkspel.

Voor Willem II is het vooral zaak om aansluiting te houden bij de bovenkant van het rechterrijtje. Door het gelijke spel tegen Groningen is de achterstand op die ploeg, en tevens de nummer 13, nog altijd 4 punten. Het gat met de ploegen onder Willem II is duidelijk minder groot: de nummer 15 (FC Twente) en de nummer 16 (NAC) hebben slechts één punt minder.

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments