MATCHDAY: Willem II – Ajax (laatste kaarten te koop)

12
1936

Morgen speelt Willem II om 20:45 een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 van de Eredivisie: Ajax. Na drie overwinningen op een rij is het aan Willem II om te laten zien wat voor kwaliteiten het in huis heeft. Gaat het Willem II lukken om te stunten?

Willem II wist thuis te winnen van FC Twente, vorige week vrijdag werd er op bezoek bij Groningen gewonnen en afgelopen woensdag wist Willem II in de KNVB-beker SC Heerenveen te verslaan. Na een behoorlijk matige start was er een eindelijk sprake van een positieve flow. Die flow werd donderdagochtend totaal overschaduwd door het vreselijke nieuws van onze spits Fran Sol. Bij de Spanjaard is een tumor ontdekt die donderdagochtend is verwijderd. Verder onderzoek moet uitwijzen of de tumor kwaadaardig is en wat het mogelijke behandelplan zal zijn. De klap van dit trieste nieuws is hard aangekomen. Sol is in 1,5 jaar tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling. Sol is een op en top sportman, een strijder, een spits die altijd op de goede plek staat. Het is een aderlating dat Sol niet kan spelen zaterdag, maar deze momenten doen je beseffen dat er zoveel zaken belangrijker zijn dan voetbal.

Om het toch maar even over voetbal te hebben: het gaat goed de laatste weken bij Willem II. Willem II liet tegen FC Groningen en SC Heerenveen zien dat de ploeg bereid is om te knokken voor een goed resultaat. Soms gaat dat gepaard met goed voetbal en soms lukt dat op pure wilskracht. Met name de verdediging lijkt inmiddels goed op elkaar ingespeeld te zijn. Ook laten huurlingen als Chrivella en Tsimikas van meerwaarde te zijn. De meest opvallende naam in de basis van Willem II is misschien wel die van keeper Branderhorst. Hij mocht, door een blessure van Wellenreuther, starten tegen Twente. De trainer besloot later die week om Branderhorst een serieuze kans te geven. Tot nu toe slaagt de doelman erin om de verwachtingen waar te maken. Zaterdag zal de doelman vermoedelijk behoorlijk getest worden.

Ajax begon het seizoen matig. De club liep Europees voetbal mis en de start van de competitie verliep met een gelijkspel tegen ADO en een thuisnederlaag tegen Vitesse alles behalve soepel. Inmiddels lijkt Marcel Keizer het beter op de rit te hebben. Na een ruime overwinning bij het toen nog ongeslagen Heerenveen, een overwinning op PEC Zwolle en de winst in de Klassieker doet Ajax weer mee om de eerste plek op de ranglijst. Op dit moment is Ajax nog terug te vinden op de 2e plek, met 5 punten achterstand op PSV.

Het zal voor Willem II niet makkelijk worden om zaterdag te kunnen stunten. Willem II zal in ieder geval, na drie overwinningen op een rij, met een gevoel van vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Eén ding is in ieder geval zeker: morgen trekken we samen ten strijde voor Fran Sol.

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments