Coming up: Willem II – ADO

22
1974

De bekerfinale is gespeeld, met Groningen als winnaar. De kleine kans die we nog hadden op de play-offs is daarmee verdwenen. Hoe dan ook, het blijft een geweldig seizoen waarin we Nederland hebben verbaasd met ons spel. Hoewel er dus eigenlijk niet zoveel meer op het spel staat, is er zeker nog wel wat te halen! We staan nu 10e, op 1 puntje van Cambuur. Halen we die nog in, dan worden we 9e dit seizoen. In het linker rijtje, wie had dat verwacht?! Aan de andere kant kunnen we ook nog flink wegzakken, wat geen goede afspiegeling zou zijn van het schitterende seizoen.

Kortom, nog meer dan voldoende aanleiding om zondag een knallend afscheid te nemen (thuis dan) van de eredivisie. Gelukkig maar voor eventjes, we zijn er gewoon weer bij komend seizoen. Vanuit de kant van ADO zijn de belangen minder groot. Gedurende de afgelopen weken hebben ze zich veilig gespeeld. Hooguit kunnen ze nog een paar plekken stijgen, maar al met al is het een redelijk matig seizoen voor de Hagenezen.

Eerder dit seizoen verloren we in Den Haag volledig onterecht met 3-2. Een dramatische wedstrijd die, als je dan toch een puntje van kritiek mag benoemen, tekenend is voor de Tricolores dit seizoen. Willem II begon zwak en stond na een ruim half uur al met 2-0 achter. Echter, in de tweede helft werd ADO volledig overklast. Snel werd het 2-2, maar door een verdedigende fout van Ondaan ging ADO er via een penalty nog met de 3 punten vandoor. Een heersend Willem II, dat de punten toch verspeelde. Dat hebben we dit jaar vaak gezien. En toch blijft dat een luxe probleem. De conclusie dat we tegenwoordig weer kunnen heersen, thuis maar vooral ook uit, is geweldig. Ondanks dat we lang niet altijd de verdiende punten hebben gehaald, de Tricolores stonden vrijwel altijd hun mannetje!

Laten we er zondag een geweldige wedstrijd van maken! Vooraf en na de wedstrijd zorgt Bonheur voor een passend afsluitingsfeest, bijzijn is dus meemaken.

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments