MATCHDAY: Willem II – Ado den Haag

19
1871

We zullen hem niet snel vergeten, de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Een klap in het gezicht, 1-5 thuis tegen een gehandicapt Heerenveen (zonder Lammers, Zaneli, Thorsby). En dat direct na de mooie 0-2 overwinning in Alkmaar. Het tekent een patroon dat zich al een paar seizoen aandient. Waar wij ‘vroeger’ een uitsyndroom hadden, pakken we tegenwoordig redelijk veel punten buitenshuis. In eigen stadion is het echter al geruime tijd zeer bedroevend. Heerenveen, Vitesse, Utrecht….de laatste 3 thuispotjes gingen allemaal verloren. Sterker nog, alleen van Heracles werd gewonnen in eigen huis dit seizoen. Dat is absoluut Willem II onwaardig, dus het is tijd voor een ommekeer!

Die ommekeer moet komen tegen ADO. Ondanks 2 overwinningen in de laatste 4 wedstrijden staat de spanning er toch weer vol op. Het verschil met de degradatieplekken is maar 2 punten, alles zit super dicht op elkaar. We treffen met ADO een ploeg die ook niet al te best presteert. De Hagenezen staan exact gelijk met ons (4 overwinningen, 4 gelijke spelen, 7 nederlagen), maar staan een plekje lager vanwege een slechter doelsaldo. Net als wij presteert ADO in eigen huis matig, met onder andere gelijke spelen tegen nak en de Graafschap. Net als wij won ADO onlangs met 2-3 bij Zwolle.

Kortom, genoeg overeenkomsten. Twee teams die in principe over redelijk wat kwaliteit beschikken, maar tot op heden nog niet bepaald erg op dreef zijn of stabiel presteren. Dat kan een interessante wedstrijd worden. Uiteraard moeten onze jongens vooral hun best doen om El Khayati af te stoppen, die bij 75% van de Haagse doelpunten betrokken is. Niet laten kappen, draaien, passen, schieten, dat zou de boodschap moeten zijn. 

En dat zal niet eenvoudig zijn. Zeker als we kijken naar vorig seizoen. Toen werd er zowel thuis als uit met 1-2 van ADO verloren. Beide keren was El Khayati doorslaggevend. In Tilburg maakte hij beide doelpunten (de 1-2 in de 86eminuut), en in Den Haag de 2-1 (in de 90eminuut), na ook al de assist bij de 1-1 van Jonhsen te hebben gegeven. Zowel uit als thuis was Fran overigens verantwoordelijk voor het Tilburgse doelpunt, dus laten we hopen dat die het weer op zijn heupen krijgt. Slagen we erin om El Khayati te bedwingen, dan kan er tegen ADO wellicht eindelijk weer eens thuis gewonnen worden. Dat zal dan wel moeten zonder aanvoerder Heerkens, die geschorst is na zijn rode kaart van afgelopen weekend.  

19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments