MATCHDAY: Willem II – ADO

42
661
Heerkens in duel met Falkenburg (foto: (c) Toin Damen)

Voetballen op woensdagmiddag, dat hebben we niet eerder meegemaakt volgens mij. Veel fans zullen nog aan het werk zijn als Willem II woensdag om 16:30 aftrapt tegen ADO. Een wedstrijd waarbij veel, heel veel, op het spel staat. We kunnen er kort over zijn, er moet gewonnen worden. Na 22 wedstrijden staat Willem II op een teleurstellende 16e plek, ADO staat een plekje lager met evenveel punten. Daarnaast is het gat naar de veilige 15e plaats inmiddels gegroeid naar 9 punten. De 3 punten zijn daarom meer dan nodig. Enerzijds om een gaatje te slaan naar ADO en anderzijds om een beetje aansluiting naar boven te houden.

ADO is de laatste jaren een angstgegner voor Willem II. Goede resultaten tegen de club uit Den Haag zijn schaars. Daarnaast heeft ADO in de transferperiode een aantal spelers gehaald waarvan je zou verwachten dat ze zorgen voor een kwaliteitsimpuls. De resultaten blijven echter ook in Den Haag nog teleurstellend. Het puntje thuis tegen PSV mag als een verrassend hoogtepunt gezien worden al was het spel van ADO in die wedstrijd niet echt denderend. Kortom er moeten kansen liggen voor Willem II.

Het goede nieuws voor Willem II is dat een aantal sterkhouders op tijd fit lijken te zijn. Heerkens en Llonch hebben de laatste trainingen volop meegedaan. Met deze twee mannen terug in de ploeg komt er hopelijk ook weer wat strijd terug. Na een 5-0 en een 6-0 nederlaag zijn wij als fans in ieder geval toe aan een positief resultaat.

Abonneren
Abonneren op
guest
42 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments