MATCHDAY: Willem II – ADO (Kassa’s open vanaf 13.00 uur / Kids 7.50 euro)

31
3313
Foto: Toin Damen

Komende zondag speelt Willem II een hele, maar dan ook hele belangrijke wedstrijd in eigen huis. De nummer 12 van de Eredivisie, ADO, komt op bezoek in Tilburg.

Vier wedstrijden, meer wedstrijden zijn er niet voor Willem II om zich rechtstreeks te handhaven. De wedstrijd tegen ADO Den Haag is zo belangrijk omdat het de laatste thuiswedstrijd is tegen een tegenstander die Willem II zou kunnen verslaan. Daarnaast speelt directe concurrent Excelsior in eigen huis tegen Heerenveen. Wat dat betreft is de situatie van Excelsior vrijwel identiek. Voor Willem II is het vooral zaak om in puntenaantal gelijk te blijven met de Rotterdammers; het lijkt onwaarschijnlijk dat Excelsior op een beter doelsaldo uit gaat komen dan Willem II.

Een rasoptimist zal zeggen dat Willem II de afgelopen wedstrijden, tegen FC Twente en PSV, iets beter voetbalt dan de weken daarvoor. De nederlaag tegen FC Twente had na de 2-0 nooit mogen gebeuren, maar Ziyech was onhoudbaar voor de verdedigers van Willem II. De wedstrijd tegen PSV was een wedstrijd zoals we die de afgelopen seizoenen wel vaker hebben gezien: Willem II houdt lang stand in Eindhoven en de Tricolores lijken te kunnen stunten, maar uiteindelijk gaat PSV er met de winst vandoor. Dat is gezien het kwaliteitsverschil natuurlijk niet vreemd. Uiteraard was de nederlaag zuur, omdat Willem II het laatste gedeelte van de wedstrijd maar tegen 10 man hoefde te spelen. Volgens Streppel was de rode kaart van Arias het kantelpunt in de wedstrijd: ‘Het breekpunt was dat we tegen tien man kwamen te spelen. Dat zou normaal een voordeel moeten zijn, maar PSV zakte iets meer terug, waardoor de ruimtes te groot werden. Dat hebben we niet goed gedaan.’

Onder leiding van Fons Groenendijk gaat het bij Excelsior niet veel beter. Ook deze ploeg speelt aardig, maar heeft te weinig kwaliteiten om zich eenvoudig te handhaven in de Eredivisie. Excelsior speelde vorig weekend een belangrijke thuiswedstrijd tegen Heracles, maar de ploeg slaagde er niet in om de nummer vijf te verslaan. Komende zondag speelt ook Excelsior een misschien wel cruciale wedstrijd tegen SC Heerenveen. De wedstrijd tussen de Rotterdammers en de Friezen is de laatste wedstrijd van het weekend. Hopelijk voor Willem II kan deze wedstrijd achteroverleunend worden bekeken.

Op papier lijkt dit de beste mogelijkheid te zijn om de winst binnen te halen. Willem II speelt hierna nog tegen Cambuur (uit), Feyenoord (thuis) en Roda JC (uit). Voor Willem II telt zondag maar een ding: winnen.

31 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments